31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREAKCIJA INVESTITORA : Franković i Potrebica ciljano i namjerno uzurpiraju tuđu imovinu

REAKCIJA INVESTITORA : Franković i Potrebica ciljano i namjerno uzurpiraju tuđu imovinu

Slijedom tiskovne konferencije gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, održane 27.01.2021., očito je da se nije radilo o neznanju, nego o ciljanom i namjernom uzurpiranju tuđe imovine. Spomenuti dvojac svjesno je  izmanipulirao gradske vijećnike na 36. sjednici da glasuju o nenajavljenoj ad hoc serviranoj točki dnevnog reda o proglašenju komunalne infrastrukture kao pješačke staze preko kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2., a svojim medijskim istupima pokušava izmanipulirati i ukupnu javnost – stoji u reakciji iz tvrtke Laus centar d.o.o. A u nastavku stoji:

Neistinita je gradonačelnikova tvrdnja da je navedena nekretnina pravno i nedvojbeno vlasništvo Grada Dubrovnika,  prvenstveno iz razloga što se vlasništvo stječe upisom u zemljišnu knjigu u kojoj je kao jedini vlasnik upisano društvo Laus centar d.o.o.

Gradonačelnik Dubrovnika bi morao znati da je Upravni odjel za promet i komunalne poslove  – Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika  12. travnja 2010.g. donijelo rješenje kojim UTVRĐUJE kako je neuredno zelenilo i kamena staza na zemljištu između ulica dr. A. Starčevića i Od Republike u Dubrovniku u tadašnjem VLASNIŠTVU Zaklade braće Nikole i Miha Mihanovića i to kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž. Predmetno rješenje u tom dijelu utvrđenja je postalo pravomoćno te ni na koji način nije stavljeno izvan snage.

Istim rješenjem prijašnjem vlasniku naloženo je da uredi zemljište u svome vlasništvu, na što je uložena žalba. Upravni odjel za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije 02.06.2010.g. spomenuto rješenje je tome dijelu ukinuo uz obrazloženje da Grad Dubrovnik nije ovlašten nalagati VLASNIKU predmetne nekretnine bilo kakve radove vezane uz kamenu stazu u njegovom vlasništvu.

Isto je Grad Dubrovnik izrekom utvrdio i rješenjem od dana 27. svibnja 2020.g. kada je naredio VLASNIKU Laus Centar d.o.o.  da hortikularno uredi svoje zemljište na česticama zemlje  514/1, 514/2 i 517/2. k.o. Gruž.

Samo nekoliko mjeseci kasnije Grad Dubrovnik, koji je i sam vezan svojim prethodno citiranim rješenjima, namjerno uzurpira imovinu društva Laus Centar d.o.o. i nezakonito proglašava komunalnu infrastrukturu kao pješačku stazu preko navedenih čestica, koju zakon kao takvu ne poznaje.

Stoga, zanimljivo bi bilo čuti i gradonačelnikovo pojašnjenje što je protuzakonito u odnosu na radove koje investitor izvodi na zemljištu u svome vlasništvu koje je kao takvo utvrdio i sam Grad Dubrovnik.  Obzirom da se gradonačelnik u svojim izjavama koristi terminom vanknjižnog vlasništva koji očito dovoljno ne poznaje pozivamo ga da javnosti predoči isprave na temelju kojih se takvo vlasništvo može temeljiti.

Mogli bismo promisliti da se gradonačelniku ne sviđa rješenje projekta kojim je investitor predvidio čak dva pješačka prolaza preko svoje nekretnine između ulica Put Republike i dr. A. Starčevića.

Gradonačelnik opetovano upozorava na nemoralne ponude i ucjene od strane građevinskih investitora, pa pozivamo ovim putem gradonačelnika da ih javno imenuje, jer svojim postupanjem kleveće cjelokupno građevinsko poduzetništvo i navodi nas na pokretanje pravnih radnji protiv kaznenog dijela klevete s ciljem očuvanja svog ugleda.

Sve navedeno obvezuje nas štititi vlastitu imovinu i poduzeti sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja Grada Dubrovnika.

Cjelokupna dramaturgija događaja daje naslutiti da će ovo biti jedna vrlo aktivna predizborna kampanja”, zaključuje se u priopćenju.

Uz priopćenje tvrtka Laus centar d.o.o. poslala je : Rješenje Upravnog odjela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika 2010., Rješenje Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije 2010., Rješenje Upravnog odjela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika 2020.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA