Ravnateljica Gimnazije na povratku iz New Yorka – trebao je biti službeni, ispao je privatni put

– Ja stvarno mislim da tu nema ništa sporno, ja sam sve platila svojim novcima, nisam uzela nikakve dnevnice. Na putovanju sam bila, rekla je novinarki Indexa Katarina Tolja, ravnateljica dubrovačke Gimnazije na zagrebačkom aerodromu, na povratku iz New Yorka.

Na pitanje kako to da koristi godišnji odmor usred školske godine (o.p. nakon bolovanja) odgovorila je. ” Čujte, ne mogu iskoristiti godišnji tijekom cijele godine jer radim do kraja srpnja i imam obaveze, tako da kad imam najmanje posla tijekom veljače, onda mogu”.

Tolja je odgovorila i kako je put plaćen školskim novcem, koji je ona školi vratila. “Slušajte, organizacija ovog puta je počela u srpnju pa sam na poziv udruge prihvatila ovo stručno usavršavanje i na taj način smo financirali to, ne iz proračunskih sredstava, već iz vlastitih sredstava škole, koje škola ima. Kako je udruga otkazala dan prije puta to stručno usavršavanje, tako sam i ja to stručno usavršavanje otkazala, platila sve svojim privatnim novcem.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.

Tko tu koga mantra? Tolja posudila novac od škole za otputovati u New York?!

ODGOVOR IZ ŽUPANIJE: ravnateljica Katarina Tolja u New York pošla na godišnji odmor

Podsjetimo, 12 ravnatelja odustalo je od New Yorka nakon otkrića Indexa da idu na račun škola, a da će se najmanje “stručno usavršavati”. U New York je ipak otputovalo sedam ravnatelja škola i učeničkih domova, dvije zaposlenice Osječko-baranjske županije, kao i pomoćnica ravnatelja iz Agencije za strukovno obrazovanje.

Grupa je odsjela u hotelu Sheraton Times Square. Ovaj je hotel smješten u najstrožem centru grada, u blizini Times Squarea. Ravnatelji su put platili iz “općih sredstava škole”, kako smo doznali iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, dok je pročelnici i njenoj kolegici put platila županija, a uzele su i dnevnice, što nam je jedna od njih potvrdila. Noć u hotelu Sheraton stoji od 175 dolara na više (oko 1200 kuna na više).

Inače, sedmodnevno putovanje u New York s kojeg su se danas vratili košta oko 13.000 kuna po glavi, a ako ravnatelji žele boraviti u jednokrevetnim sobama, onda se penje na oko 18.000 kuna po osobi. U to su uključene aviokarte i pet noćenja s doručkom u hotelu. Izleti se dodatno naplaćuju, kao i američka viza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.