15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiRavnatelj Doma zdravlja Metković Mostovoj vijećnici: "Prvo provjeriti činjenice pa onda govoriti"

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mostovoj vijećnici: “Prvo provjeriti činjenice pa onda govoriti”

Jučer je Mostova vijećnica u Gradskom vijeću Grada Metkovića, Katarina Taslak, javno prozvala župana Nikolu Dobroslavića navodeći kako je “tužno slušati njegove izjave pogotovo kada je vrlo jasno da Dom zdravlja Metković ni danas nema riješene dvije ordinacije obiteljske medicine pa četiri tisuće pacijenata živi u nedoumici hoće li imati liječnika ili neće”. Iznijela je i brojne nedostatke zdravstvenog sustava u dolini Neretve, poput toga kako je tek u dvije godine riješena jedna pedijatrijska ambulanta te se pita koliko će čekati drugu, kao i zašto cijeli Metković ima samo jednog ginekologa. Upitali smo ravnatelja Doma zdravlja Metković, Mihovila Štimca, kako komentira ove navode i optužbe.

Ravnatelj Štimac kaže kako nisu iznesene provjerene činjenice u javnost.

-Ozbiljni ljudi provjere sve činjenice prije davanja izjava u cilju iznošenja istine a ona glasi:
U Domu zdravlja Metković u navedenim ordinacijama rade:
-dr. Valentina Jelčić
-dr. Berislav Šušnjar i dr Maja Bilić (sekundarni liječnik pod nadzorom mentora). Zdravstvena zaštita pacijenata u dolini Neretve nije nimalo lošija od ostatka Hrvatske. Naravno da je teško planirati zamjene za porodiljne ili bolovanja ali uvijek pronađem(o) rješenje kao što je bilo u slučaju preranog odlaska pedijatara, kao što ćemo rješiti u doglednoj budućnosti ginekologa i sve ostale probleme na koje naiđemo, kao što smo ih uspješno rješavali i do sada – kazao je za Dubrovniknet.

Dodao je i kako ga dežurni “pljuvači” ne zanimaju previše.

-Oni iskreni kojima je stalo do boljitka zdravstva u gradu u kojem žive bi se javili i upitali mogu li kako pridonijeti, a dežurni “pljuvači” me previše ne zanimaju jer svojim istupima govore ponajviše o sebi – zaključio je diplomirani ekonomist i magistar javnog zdravstva te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac.

MOST-ova vijećnica iz Metkovića: tužno je slušati županove izjave

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA