29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRadionicama 3D printanja započeo ciklus Du STEM radionica

Radionicama 3D printanja započeo ciklus Du STEM radionica

Ciklus Du STEM radionica započeo je dvjema radionicama 3D printanja u Centru za mlade Dubrovnik. Polaznici su se upoznali s mogućnostima koje nudi 3D printanje, vještinom 3D printanja i 3D modeliranja. Osim toga, voditelj radionice Matija Miloslavić upoznao ih je s dijelovima printera, načinom rada, programima za 3D modeliranje, vrstama plastike i njezinim recikliranjem, bojanjem 3D modela te dao mnogobrojne savjete za one koji se i sami žele baviti time. U našem 3D Labu bili su oduševljeni izrađenim 3D predmetima, a na poklon su dobili Du STEM privjeske koji su se printali tijekom radionice.

U subotu 12. studenog na Sveučilištu u Dubrovniku na redu su dvije radionice – Arduino, koju će voditi Anamaria Bjelopera i Proširena stvarnost (VR i hologrami), koju će održati Ana Kešelj (obje s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku). Na njima će sudionici steći znanja u području elektrotehnike, elektronike i komunikacija, osnovna znanja o virtualnoj stvarnosti te će se upoznati s hologramima i načinom kako ih sami izraditi. Arduino radionica je popunjena, a na radionici Proširena stvarnost (VR i hologrami) ima još par mjesta. Prijave se primaju preko poveznice: http://www.ztk-du.hr/dustem-prijave/

Radionice 3D printanja organizirala je Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika, a Arduino radionicu i radionicu proširene stvarnosti (hologrami i VR) organizra Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA