32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRAD S DAROVITIM UČENICIMA Polaznici smjera Web dizajner i ikona zlatnog doba...

RAD S DAROVITIM UČENICIMA Polaznici smjera Web dizajner i ikona zlatnog doba Hollywooda

Učenici smjera Web dizajner Ekonomske i trgovačke škole izradili su svoju prvu elektronsku slikovnicu u okviru projekta “Znamenite žene u svijetu tehnologije” pod mentorstvom Nore Mojaš i Josipa Žmirka.

Donosimo priču o Hedy Lamarr, glumici i izumiteljici.

Znamenite žene u svijetu tehnologije naziv je projekta koji povezuje programerski i kreativni segment kurikula programa obrazovanja učenika za zanimanje web dizajner u našoj školi.

Učenici smjera Web dizajner rade na izradi serije interaktivnih slikovnica koje će djeci i mladima omogućiti istraživanje života i naslijeđa žena koje su doprinjele razvoju tehnologije i ostavile svoj trag u znanosti.

Prva u nizu znamenitih žena koja je dobila svoju interaktivnu slikovnicu od naših web dizajnera je Hedy Lamarr, ikona zlatnog doba Hollywooda.

Slikovnica o Hedy Lamarr sadržava informativne i edukativne elemente koji korisnicima omogućuju uvid u Hedyinu izvanrednu karijeru i njezin ogroman doprinos svijetu tehnologije (temelj Bluetooth tehnologije).

Priča prati Hedyinu biografiju, od njezinog uspona kao filmske zvijezde do njezina revolucionarnog izuma – frekvencijskog skakanja, kao i informacije o značaju i doprinosu njezinog izuma.

Slikovnici možete pristupiti na poveznicu: https://hedy.ekonomska-dubrovnik.com/

Mentori našim učenicima u izradi slikovnice o Hedy Lamarr su profesori Nora Mojaš i Josip Žmikić.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih na temelju natječaja raspisanog za rad s darovitim učenicima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA