28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPU dubrovačko-neretvanska: najveća koncentracija alkohola kod 42-godišnje vozačice

PU dubrovačko-neretvanska: najveća koncentracija alkohola kod 42-godišnje vozačice

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 11 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 524 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 340 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 14 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Petrovom Selu

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je u popodnevnim satima, 11. svibnja, 42-godišnjakinji koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka na kolniku ceste u Petrovom Selu izazvala prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Vozačica je isključena iz prometa i izdan joj je prekršajni nalog na novčani iznos od 12.800,00 kuna i šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA