Prvozaražena od korona virusa se vratila u svoj konavoski dom: brzo se umorim, bole me zglobovi…

Prvozaražena od korona virusa u našoj Županiji, Marija Maša Banac iz Konavala, jučer je, konačno stigla doma, budući su joj nakon 42 dana otkad se razbolila, dva uzastopna brisa na koronu bila negativna. Maša Banac je spremačica u dubrovačkoj Zračnoj luci, te se pretpostavlja kako se zarazila na svom radnom mjestu, iako se neslužbeno čitavo ovo vrijeme spominjao i drukčiji način i izvor od kojega je zaražena korona virusom.

Maša je provela 36 dana u dubrovačkoj općoj bolnici, a potom u samozolaciji u novootvorenim namjenski otvorenim prostorijama u Studentskom domu, a svoju je radost povratkom doma podijelila s prijateljima na svom fb profilu. Odgovorila nam je i na naš upit kako se osjeća nakon preboljene zaraze korona virusom.

– Ma, oporavak će trajati, jedno je što ja želim, a drugo ono što tijelo govori. Još me bole zglobovi kad legem. Brzo se umorim. Zaboravim se pa “poletim”, no virus je učinio svoje. Otprije patim od ukočenosti zglobova, a pri promjenama vremena me i bole tako da je mene virus pogodio gdje sam slaba. Testirali su me i na gripu, no nalaz je potvrdio covid 19. U otpusnom pismu kao glavi simptom nisu navedeni ovi bolovi, već se spominje upala pluća. Snimali su mi pluća tri puta no nisu mi spominjali upalu, već neke sjene na plućima i to otprije. Da skratim, lijepo se vratiti doma, iako će moj oporavak očigledno potrajati malo duže. Možda i ti eksperimentali lijek za AIDS koji sam uzimala u kombinaciji sa antibiotikom usporava oporavak, ali ne bih o tome previše kalkulirala. Nuspojave, koliko sam se informirala, mogu biti i prikrivene. Sve to nagađam, no trebat će vremena. Trajanje bolesti je u mom slučaju bilo dugo, pa se čini da tako biti i sa oporavkom – napisala je Maša.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.