PRVI U HRVATSKOJ Gradonačelnik uručio ugovore sportskim klubovima za aktivnosti osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama

Gradonačelnik Mato Franković danas je uručio ugovore sportskim klubovima koji se sufinanciraju u programu sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. godini.

Javni poziv za sufinanciranje programa sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. bio je otvoren od 3. srpnja  do  3 . kolovoza. Najmanji iznos sufinanciranja po sportskom programu za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. koji prijavitelj može ugovoriti je 3.000,00 eura, a najveći 13.000,00 eura.

Nakon provedenog Javnog poziva Grad Dubrovnik sufinancirat će programe sljedećih sportskih klubova:

  • Tenis klub Dubrovnik,
  • Judo klub Dubrovnik 1966.,
  • Plivački klub Jug,
  • Nogometni klub „Gošk – Dubrovnik 1919″,
  • Stolnoteniski klub Libertas i
  • Atletski klub Dubrovnik.

Grad Dubrovnik prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom, a koja su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. iznosila 250.000 kuna, dok je u proračunu za 2023. godinu rezervirano 73.181,00 eura (550.000 kuna), što je dvostruko više nego u prethodnoj godini.

Anketom koja je 2022. godine provedena u suradnji s udrugom „Poseban prijatelj” i predsjednicom te udruge Dženitom Lazarević utvrđeni su prioritetni sportovi, koji sublimiraju afinitete djece i roditelja te adekvatnost pojedinog sporta obzirom na karakter teškoće u razvoju, a to su: judo, atletika, nogomet, plivanje i stolni tenis.

Svi predstavnici dubrovačkih klubova svesrdno su podržali projekt uključivanja u sportske aktivnosti osoba s invaliditetom, iskazavši punu pripravnost za uključivanje u projekt, iznijevši pri tom niz korisnih ideja i prijedloga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.