32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPrvi dubrovački Festival kulture življenja Drop in ovog rujna donosi puno plesa,...

Prvi dubrovački Festival kulture življenja Drop in ovog rujna donosi puno plesa, opuštanja, joge, radionica i predavanja

Kako otkriti plesača u sebi kroz metodu 5Ritmova, otpustiti stres uz duboko disanje i vibracije terapeutskih zdjela i gonga, vježbati za zdravu kralježnicu i prakticirati jogu zatvorenih očiju, Dubrovčani i šira javnost saznati će na festivalu Drop in. Prvi dubrovački Festival kulture življenja održava se prvog vikenda u rujnu (4. i 5.) u impresivnom okruženju parka Višnjica u organizaciji udruge Ambient Croatia.

Posjetitelje festivala Drop in očekuju dva dana vježbanja, plesa, radionica i predavanja prilagođenih svima, neovisno o dobi ili fizičkim predispozicijama. “Cilj ovog festivala je prenijeti našim sugrađanima nova znanja i vještine iz polja cjelovitog i balansiranog življenja. Okupili smo niz stručnjaka iz cijele Hrvatske koji će u opuštenom i veselom raspoloženju upoznati građane Dubrovnika i šire javnosti s dobrobitima vježbanja, plesa, zvukoterapije, joge i opuštanja i prenijeti im vještine za unapređenje poslovnih odnosa. Smatramo da je u vremenima u kojima živimo upravo kreiranje i održavanje zdravih životnih navika od iznimne važnosti”, objasnila je suorganizatorica događanja Dalia Gjaja.

Festival je namjenjen i svima koji žele poraditi na obiteljskim i poslovnim odnosima. Prema riječima suorganizatorice događanja Marjane Batinić: “Dio programa Festivala osmišljen je s namjerom da dopremo do onih koji do sada nisu imali priliku susresti se sa sličnim radionicama, pristupima i tehnikama. S druge strane, određeni dio Festivala bit će namijenjen posebnoj skupini naših posjetitelja: menadžerima, obrtnicima, malim i velikim poduzetnicima te svima onima koji možda razmišljaju krenuti tim putevima, a sve kroz predstavljanje jednog drugačijeg pristupa unapređenju poslovnih i obiteljskih odnosa u vremenima nesigurnosti i svakodnevnih promjena.”

Park Višnjica je predivno prirodno okruženje s pogledom na Grad, a nalazi se u blizini Orsule. Drveni podest od nekoliko stotina kvadrata nuditi će ugodnu podlogu za radionice. Mali maslinik predviđen je za opušteno druženje uz zdravu hranu i hladne limunade od đumbira koje će za posjetitelje pripremati festivalski food truck. Prirodan hlad osiguravaju borovi, a podebljava šator koji će pokriti dio podesta i stvoriti dnevni boravak za interaktivna predavanja. Događanja festivala prikladna su svima, bez obzira na životnu dob i predznanje. Za sudjelovanje je potrebno samo doći i prepustiti se vještom vodstvu izvrsnih predavača.

Festivalu će prethoditi besplatne predfestivalske radionice i događanja koje će se odvijati tijekom druge polovine kolovoza. “Posebno nas veseli upravo ovaj predfestivalski dio programa koji će uključivati radionice zvuka i pokreta za najmlađe, predavanja za roditelje i koji to planiraju postati te meditacijska šetnja starim karavanskim putem do Orsule u zalazak sunca. Sve te aktivnosti bit će besplatne, a vodit će ih naše učiteljice iz Dubrovnika s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima”, objasnila je suorganizatorica događanja Rhubin Herceg.

Sve informacije o predavačima i sadržaju događanja možete pronaći na web stranici www.dropinfestival.com te kratak pregled šaljemo u prilogu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA