19.8 C
Dubrovnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiProdaje se klub Bombonera po sniženoj cijeni, Slezak i Valentić prodaju Sklop...

Prodaje se klub Bombonera po sniženoj cijeni, Slezak i Valentić prodaju Sklop mlinova na izvoru u Zatonu

Cijene nekretnina u Dubrovniku i dalje rastu, ali za neke čini se i padaju. Prema ponudama prvokupa koji je objavljen u sklopu dnevnog reda današnje 10. sjednice Županijske skupštine na prodaju je ponuđeno više zanimljivih nekretnina, koje imaju status zaštićenog kulturnog dobra.

Bombonera u pola cijene

Tako je Županijskoj skupštini na prvokup ponuđen nekad noćni klub Bombonera u Solskoj bazi veličine 317,80 m2 za 880 000 eura, dok se ista nekretnina u siječnju prošle godine prodavala čak za 1 600 000 eura.

Podsjetimo, noćni klub je otvoren 2019., kad je Bombonera d.o.o. od Gorana Hrnića kupila ovaj prostor (vidljivo u povijesnom izvatku). Klub je neko vrijeme radio, no nije opravdao očekivanja vlasnika, a onda je uslijedilo i “zatvaranje” zbog pandemije te je prva prodaja oglašena 2021. Bit će zanimljivo vidjeti tko će kupiti ovaj prostor po cijeni od oko 2 700 eura po kvadratu i što će tamo biti. Županija je kao i obično odbila pravo prvokupa.

Slezak i Valentić prodaju Mlinove na Vrelu u Zatonu

Sklop mlinova na Vrelu u Zatonu mijenjao je vlasnike, a sad će to izgleda još jednom napraviti. Dinko Slezak, bosansko-hercegovački tajkun, uz čije se prezime vežu brojne nekretnine u Dubrovniku i Zatonu te Ivan Valentić, sin bivšeg hrvatskog premijera Nikice Valentića i dubrovački zet odlučili su dati na prodaju nekretnine na česticama 3110, 3109 i 3108 u Zatonu, koje zauzimaju oko 1 300m2 površine i to za 2 milijuna eura. Riječ je o mlinu na Vrelu, dvorištu te još dvije ruševne građevine i prilaznom putu. Prema podatcima iz zemljišnika na ove su nekretnine oni uknjižili temeljem kupoprodajnog ugovora lani u lipnju. Kompleks je inače bio u vlasništvu Slobodana Ljubičića iz Splita.

Uz nabrojeno prodaje se i više suvlasničkih dijelova stanova i kuća unutar povijesne jezgre, ali i u Gružu. Riječ je o nekretninama koje imaju status kulturnog dobra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA