30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaKrstičević: Dobroslavić svojoj "ekipi" iz Agencije za nerad isplaćuje 1,8 milijuna kuna...

Krstičević: Dobroslavić svojoj “ekipi” iz Agencije za nerad isplaćuje 1,8 milijuna kuna godišnje

Pred sjednicu Županijske skupštine priopćenje u kojemu se osvrnuo na županovo izvješće u prvih 6 mjeseci 2022. je poslao predsjednik ŽO SDP-a, Mišo Krstičević:

Političko djelovanje pojedinca i funkcioniranje sustava kojim upravlja se može procjenjivati raznim metodama. Rad čelnika jedinica lokalne i regionalne samouprave vjerojatno je najobjektivnije vrednovati kroz procese realizacije projekata.

Na današnjoj sjednici župan Dobroslavić će prezentirati svoje izvješće o radu za prvih 6 mjeseci tekuće godine. Jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji projekt koji je pod izravnom odgovornošću Dobroslavića, Centar za gospodarenje otpadom DNŽ Lučino razdolje dio je navedenog izvješća.

Obzirom na vremenski period koji se proteže svih 13 godina mandata Dobroslavića, obzirom na važnost za funkcioniranje zajednice i obzirom na novčanu vrijednost projekta, realizacija projekta CGO Lučino razdolje najjasniji je prikaz neefikasnog, neorganiziranog, nepotističkog, neodgovornog, tipično HDZ-ovskog upravljanja Nikole Dobroslavića.

Projekt Lučino razdolje nema zadovoljen ni jedan od tri temeljna postulata bitna za uspješnu realizaciju i održivost. Nije ekonomski isplativ, nema nedvojbeno dokazanu održivu ekološku komponentu, te nije prihvaćen od lokalne zajednice.

Tipični HDZovski projekt – u kojem god njegovom dijelu se analiza provede, ne zadovoljava osnovne kriterije, ali projekt i dalje opstaje.

Nije Dobroslavića i HDZ nikad bilo briga što je tehnologija MBO dokazano zastarjela i što ju Zapad napušta, nije ih nikad bilo briga što je puno toga sumnjivo u testiranjima vezanima za utjecaj na okoliš, nije im nikad bilo bitno što nisu nedvojbeno dokazali da utjecaja na uzgoj školjaka i marikulturu u zaštićenom Malostonskom prirodnom rezervatu neće biti, nije ih nikad bilo briga što je lokalno stanovništvo protiv realizacije projekta o čemu nedvojbeno svjedoči stav Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja, nije ih nikad zanimala dinamika, niti su se zabrinuli što zbog njihove nesposobnosti projekt godinama kasni, što ima niz implikacija na konačnu cijenu i ekonomsku održivost projekta.

Zašto bi njih bilo briga kada će to sve skupa građani platiti kroz cijenu zbrinjavanja komunalnog otpada koja će biti višestruko veća nego što je danas i kao takva dodatni udar na standard stanovnika DNŽ?

Na kraju važno je istaći da su HDZ i Dobroslavić ipak nešto i “uspjeli”.

“Uspjeli” su „zbrinuti-zaposliti“ nekolicinu svojih sljedbenika u Agenciju za gospodarenjem otpadom DNŽ.

Analizom godišnjih financijskih izvještaja, računa dobiti i gubitka, vidljivo je kako je HDZ osigurao svojoj “ekipi” iz Agencije godišnje više od 1 850 000 kn za doslovno nikakav rad i nikakav poslovni rezultat, jer je iz analize potpuno razvidno da se u tom trgovačkom društvu ne obavlja doslovno nikakva djelatnost i da je realizacija jedinog projekta koji vode skoro pa nikakva.

Jedno veliko NIŠTA.

I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata. Izvješće Dobroslavića će sigurno biti prepuno samohvale, a zapravo jedino što će se iz njega iščitati bit će nedostatak kompetencije, nedostatak energije, nedostatak znanja – stoji u priopćenju predsjednika županijskog SDP-a, Miša Krstičevića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA