30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitika"Prije će Trebinjci izgraditi aerodrom, nego što će ovaj župan sagraditi Centar...

“Prije će Trebinjci izgraditi aerodrom, nego što će ovaj župan sagraditi Centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju”

Ovih dana Nikola Dobroslavić saziva presice o projektima u susjednim državama, nevjerodostojno kukajući o ugrozi izvorišta pitke vode na Ombli, kao da se odlagalište na Grabovici i njegov životni projekt Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju ne nalaze na istom krškom terenu kao i navodna trebinjska zračna luka. Da bi farsa bila veća i da bi se još jednom potvrdila nesposobnost župana Dobroslavića, jučer je Državna komisija za kontrolu nabave donijela odluku o poništenju odabira izvođača za CGO Lučino razdolje – piše u priopćenju stranke “Srđ je Grad”.

Podsjetimo, javna nabava je raspisana u prosincu 2020. godine i od tada traje cijeli niz proceduralnih pogrešaka, ponovljenih natječaja, izmjena uvjeta i raznoraznih marifektluka Agencije za gospodarenje otpadom u najvećem projektu u povijesti Dubrovačko – neretvanske županije koji, sada je to već posve izvjesno, NEĆE niti dijelom biti financiran Europskim sredstvima. Ako bude sreće, kao što nema pameti, neće biti niti realiziran.

Ovom novom epizodom je cijela saga o nesposobnosti župana i Agencije za gospodarenje otpadom dobila novu dimenziju. Ne samo što se župan pokazuje nesposobnim realizirati bilo kakav sustav za gospodarenje otpadom, nego će nas po odluci DKOM-a njegova nesposobnost koštati dodatnih 100 tisuća kuna, koliko iznose troškovi žalbe konzorcija Magnum Supra i Elektrocentar Petek. Mala je to cijena u očima županijske vlasti – riječ je niti o šest mjesečnih plaća županovog ravnatelja Agencije za gospodarenje otpadom Josipa Bačića, koji se do sada, osim u nesposobnosti, istaknuo jedino u uspješnom bježanju od novinarskih upita.

Što više reći, a ne ponoviti se? U bilo kojem ozbiljnom poslu sve odgovorne osobe bi do sada već bile smijenjene i podnijele ostavke. To od župana u njegovih pulena nećemo dočekati – oni samo mogu zaoštriti retoriku o trebinjskom aerodromu ne bi li zvuk bubnjeva prekrio bolnu istinu o njihovoj nesposobnosti.

Dokumentacija:

Odluka o poništenju odabira izvođača za CGO Lučino razdolje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA