33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPrijavite osobu koja svojom životnom pričom širi optimizam u Hrvatskoj!

Prijavite osobu koja svojom životnom pričom širi optimizam u Hrvatskoj!

Mali svjetionik je već 5. godinu zaredom u potrazi za Naj radnikom Hrvatske kojeg će nagraditi sa 100.000 kuna

Prošle godine je pobjedu i 100.000 kuna kući odnio Zlatko Pisac, radnik Lučke kapetanije Split s 3.131 osvojenim glasom javnosti.

Ne postoje veliki i mali poslovi, ali postoje velike priče.

Projekt se provodi s ciljem promicanja optimizma u Hrvatskoj i pronalaska individualaca koji svojim radom, etikom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom.

Prijave za Naj radnika Hrvatske otvorene su od 5.9. do 26.9., a kao i prethodnih godina, cilj je podijeliti 3 nagrade za troje izuzetnih radnika: 100.000 za prvo, 10.000 za drugo te 5.000 kuna za treće mjesto.  

Prijave mogu predati svi oni koji u svojoj okolini vide jednu ili više osoba kao radnike koji trudom, radom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom i zaslužuju da njihova priča bude ispričana.

Organizatori ističu kako je ideja od samog početka zapravo promicati optimizam u Hrvatskoj i istaknuti one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u sadašnjost i budućnost poštenog rada.

Glasanje za top 10 finalista će se ove godine odviti u periodu od 28.10. do 11.11. kada će biti i svečano proglašenje onih najboljih. 

„Kao što u pomorstvu svjetionik osigurava sigurnu plovidbu, tako i u svakodnevnom životu treba biti čovjek koji kroz male stvari bude drugima jedan putokaz i svjetlo.“ – rekao je prilikom predstavljanja u finalu pobjednik Malog svjetionika 2021. godine, Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split koji je osvojio čak 3.131 glas i odnio kući 100.000 kuna.

Zlatko je napravio svoj Split ponosnim gradom, a Kapetaniju ponosnim poslodavcem. Za prijave i glasanje su se na noge podigli brojni kolege kako bi prikupili što veći broj za kolegu za kojeg su imali same riječi hvale.

U brojnim prijava za Zlatka isticalo se kako je on – čovjek iznimka u slici prosječnog zaposlenika u javnim institucijama i kako pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ”do Zlatka”.  

Od 2018. godine projekt Mali svjetionik ispričao je priče čak 45 radnika koji su svojim radom nadahnuli druge iz svoje okoline, a ukupno je zaprimljeno preko 1.500 prijava i gotovo 40.000 glasova iz cijele Hrvatske

Pala vam je napamet vaša posebna, susretljiva, marljiva i osoba vrijedna titule Najboljeg radnika Hrvatske?

Prijavite je na stranici Malog svjetionika: https://www.malisvjetionik.hr/.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA