Preminuo trofejni judo trener Željko Đapić

S tugom u srcima javljamo tužnu vijest kako je danas preminuo istinski velikan hrvatskog juda, Željko Đapić (31.1.1955. – 13.08.2022.), piše Hrvatski judo savez na svojoj službenoj judo.hr stranici. Njihov tekst prenosimo u nastavku.

– Uvijek pažljiv i dostupan, Željko Đapić nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta, a posebno juda, pa podsjećamo da je tokom svibnja ove godine dobio Nagradu za životno djelo koju je dodjelila Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.

U cijelosti prenosimo njegovu tadašnju izjavu: – Ova nagrada znači mi puno. Životna nagrada to je potvrda moga dosadašnjeg rada iako mislim kako još nisam sve dao i da mogu još. Naravno, sretan sam i ponosan. Cijelo vrijeme težio sam prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe, te mislim kako sam u tome uspio. Znanje i iskustvo, ako se ne prenosi, nema smisla, bezvrijedno je. Zato se zahvaljujem svima koji su me trpili, mojim suradnicima, mladosti koju sam trenirao a najviše familiji, koja je ipak najviše patila i istrpila – rekao je Đapić.

Profesor Željko Đapić, bivši uspješni judaš, potom trener, te nastavnik tjelesnog rođen je 31. siječnja 1955. godine, diplomirao je 1980. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu s usmjerenjem iz judo sporta. Nizao je uspjehe u školskim sportskim natjecanjima, a s judokama osvajao europske i svjetske medalje. Bio je i izbornik nacionalne judo reprezentacije. Uz to je inicijator i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja a posebno treba istaknuti turnir Dubrovnik Open koji se održava preko 20 godina. Osim što je osnivač i predsjednik Judo kluba Dubrovnik bio je i član Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza. Za svoja sportska postignuća 2014. godine proglašen je najuspješnijim trenerom Dubrovnika, a 2015. godine Dubrovačko neretvanske županije.

Iskrena sućut obitelji Đapić

izvor: Hrvatski judo savez

1 KOMENTAR

  1. Uz ovu tuznu vijest molim obitelj da primi nasu iskrenu sucut, kada se zaustave rijeci sjecanja ne mogu otici ona su s nama kao trajni znak naseg poznanstva i prijateljstva.
    Pocivao u miru.
    Vukovic Dusko

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.