31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPreko tri stotine mladih volontiralo u akciji „72 sata bez kompromisa“ u...

Preko tri stotine mladih volontiralo u akciji „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku

Oko tri stotine mladih volontera koji su se prijavili za sudjelovanje u volonterskom projektu „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku tijekom dva sunčana dana, u petak 13. listopada i subotu 14. listopada, sudjelovalo je u brojnim akcijama ostavljajući tako trag, na što poziva geslo ovogodišnje akcije, u široj zajednici.

Brojne akcije su se odvijale diljem Dubrovnika, a i šire. U petak su volonteri posjetili Centar za rehabilitaciju Josipovac, gdje su pravili kolače zajedno s korisnicima, a ujedno se i družili s njima. U Društvu Multiple Skleroze Dubrovnik volonteri su izbrusili vještine okušavajući se u uređivanju i osvježavanju prostora. Jedna od akcija održala se i u Caritasu Dubrovačke biskupije gdje su volonteri pripremali pakete za korisnike. U Rožatu se par korisnika Centra za rehabilitaciju Josipovac pridružilo volonterskoj akciji dajući svoj doprinos u radu i usput uživali u druženju s ostalim volonterima. Na ekološkim akcijama, poput čišćenja odmarališta i mosta dr. Franja Tuđmana, volonteri u prepoznatljivim zelenim majicama su pokazali svoju posvećenost čuvanju okoliša i očuvanju prirode za buduće generacije. U okviru socijalnih akcija mladi volonteri su ušli u kuće onih kojima je potrebna pomoć i nesebično uložili svoje vrijeme u uređivanje domova i okućnica.

U subotu su se u projekt uključili i oni najmlađi koji su članovi skauta. Djeca su s oduševljenjem izrađivala i bojala prekrasne anđele koji će biti podijeljeni korisnicima domova za starije i nemoćne. Njihov kreativni doprinos i nasmijana lica dali su posebni pečat ovogodišnjoj akciji.

Na brojnim subotnjim socijalnim akcijama volonteri su nesebično posvetili svoje vrijeme čišćenju, uređivanju i osvježavanju prostora u kojima borave osobe koje su u potrebi. S pažnjom, ljubavlju i trudom pretvarali su pomalo zapuštene prostore u topla i ugodna mjesta za stanovanje čime su i sami mogli osjetiti važnost ali i ljepotu brige za one onima koji se osjećaju nemoćnima i možda zapostavljenima.

Veselo je bilo i na akciji čišćenja odmarališta gdje se u konkretnim primjerima razvijala svijest o potrebi očuvanja prirode i brizi za okoliš kroz osobno i zajedničko djelovanje. Ovakvim akcijama volonteri su željeli pokazati i posvećenost očuvanju ljepote Dubrovnika i njegove obale.

Uspješno provedenim akcijama projekta “72 sata bez kompromisa” još jednom se pokazalo kako zajedništvo, solidarnost i volonterizam mogu ostaviti trajan utjecaj  na zajednicu i mijenjati neke situacije na bolje. Dubrovnik je ovih dana svjedočio velikodušnosti i entuzijazmu volontera koji su svojim djelima uistinu učinili svijet boljim mjestom za sve. Projekt nastavlja svoj put, ostavljajući trag u srcima mnogih, kako onih koji su u njemu sudjelovali tako i onih koji su njime bili dotaknuti.

Projekt “72 sata bez kompromisa” u Dubrovniku organizira Studentski katolički centar Dubrovnik uz podršku Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

SKAC_DU

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA