14.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiPredstavljeni rezultati projekta "Crveni križ u Gradu - 2023"

Predstavljeni rezultati projekta “Crveni križ u Gradu – 2023”

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, danas su predstavljeni rezultati projekta “Crveni križ u Gradu – 2023”.  Predstavljanju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. 

Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Dubrovnik Živko Šimunović osvrnuo se na brojne aktivnosti i postignute rezultate društva u 2023., a poglavito se dotaknuo visokog angažmana mladih naraštaja, koji su pokazali htijenje, solidarnost, humanost i volju, a sve u cilju brige za građane u potrebi, osobe s invaliditetom i brojne posjetitelje, koji su, kako je istaknuo ravnatelj društva Šimunović iskazali nemali broj puta oduševljenje i zadovoljstvo brigom i spremnošću mladih volonterki i volontera. 

“Posebnu zahvalu s ovog mjesta upućujem institucijama koji nas vjerno podržavaju i prate u našem plemenitom radu. Moram pohvaliti naše mlade volontere i  spasioce na gradskim plažama, na njihov neupitnom angažmanu i spremnošću u rješavanju zahtjevnih zadataka. Lijepo je znati da postoji interes pojedinaca da se uključe u naše akcije, pridonoseći time zajednici na jedan dobar i koristan način”, kazao je u ovoj prilici ravnatelj Šimunović. 

Prema izvještaju dubrovačkog Crvenog križa, preko učeničkih i studentskih ugovora mladi volonteri, njih 35, odradilo je značajan dio posla. Kroz samo četiri mjeseca sveukupno su odradili 11.584 sata i uspješno riješili 1.308 intervencija. 

Projekt “Crveni križ u Gradu – 2023” proveden je zahvaljujući kontinuiranoj financijskoj potpori Grada Dubrovnika, Društva prijatelja dubrovačke starine, Turističke zajednice Grada Dubrovnik, Javne ustanove Rezervat Lokrum i Hrvatskog Crvenog Križa. Za provedbu projekta i rad svih volontera osigurano je sveukupno 122.824 eura. 

1 KOMENTAR

  1. Čestitam im na uspješnom radu i zahvaljujem na brizi za nas starije.
    Meni osobno, teško pokretnoj su umnogome olakšali život s projektom Homo u đir.
    Sam Bog nam ih je poslao.
    Hvala im od svega srca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA