28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaKulturaPredstavljen program festivala "Dubrovnik u pozno ljeto"

Predstavljen program festivala “Dubrovnik u pozno ljeto”

Odmah po završetku Dubrovačkih ljetnih igara sa svojim programom kreće jubilarni deseti Međunarodni glazbeni festival ”Dubrovnik u pozno ljeto”, u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji će se održati od 26. kolovoza do 23. rujna 2022.

Na današnjoj najavnoj konferenciji za novinare, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić zahvalila je i čestitala DSO na njihovom ustrajnom trudu da ovaj Festival postane važan čimbenik kulturne ponude grada.

”Bitno je da nakon završetka Igara imamo kvalitetne sadržaje namijenjene i našoj publici i našim turistima koji u rujnu posjećuju grad, a upravo oni koji dolaze u to vrijeme su gosti koji žele konzumirati više kulturnih sadržaja”, kazala je zamjenica Tepšić, naglasivši važnost Orkestra koji ”nosi” glazbeni dio kulturne ponude Grada.

Posebnost ovogodišnjeg Festivala, s podnaslovom ”The Winner’s Circle”, su nastupi umjetnika koji su osvojili nagrade na međunarodnim glazbenim natjecanjima. Uvodno ih je predstavio šef dirigent Marc Tardue, ističući kako ćemo narednih dana u Dubrovniku ”čuti budućnost klasične glazbe”, dok je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Milat, predstavio i sekcije samog Orkestra koji će nastupati i u svojim komornim sastavima.

Na konferenciji za novinare govorio je i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miroslav Drašković ističući kulturu kao bitan način turističke promocije grada.

Međunarodni glazbeni festival ”Dubrovnik u pozno ljeto” donosi 14 koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra s četiri dirigenta i preko 20 solista, u suradnja s Laus Akademijom Dubrovnik. Tijekom Festivala publika će imati priliku čuti dvije premijere iz naših renomiranih skladatelja Davora Bobića i Petra Obradović.

Koncerti će se izvoditi u atriju Kneževa dvora, a program i informacije o solistima mogu se pronaći na poveznici:

DUBROVNIK U POZNO LJETO 2022.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA