13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022
NaslovnicaInfocentarPredstava za najmlađe: „Cvilidreta“ u kinu Slobodi

Predstava za najmlađe: „Cvilidreta“ u kinu Slobodi

Zagrebački euritmijski ansambl IONA izvest će u kinu Slobodi u subotu, 29. veljače u 12.00 sati euritmijsku predstavu za djecu Cvilidreta.  

Bajka braće Grimm Cvilidreta biti će prikazana euritmijom – jedinstvenom umjetnošću pokreta u kojoj se pokret, govor i glazba skladno isprepliću u scenski izričaj. Euritmija, svojom izražajnošću, potiče umjetničke sklonosti djeteta te razvija osjećaj za estetiku pokreta. Uzbudljiva i duhovita priča o patuljku Cvilidreti ujedno je i poučna te stoga predstavlja nezaobilaznu lektiru svjetske dječje književnosti. Ova je predstava svojim bajkovitim ugođajem posebice  primjerena djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Utemeljitelji Ansambla IONA su Metkovka Vida Talajić Čuletić koja je diplomirala euritmiju na  Peredur Centre for the Arts u Engleskoj 1994. godine i Dubrovčanin Alen Guca koji je diplomirao euritmiju na Eurythmeumu-Stuttgart u Njemačkoj 1996. godine. Njihova dvadeset dvogodišnja umjetnička suradnja urodila je brojnim autentičnim predstavama za djecu i odrasle koje su se izvodile u zemlji i inozemstvu.

Ulaz na subotnju predstavu je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA