26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObitelj Sršen izvjestila medije o ljepoti preuređenja Malog Straduna i javnom interesu...

Obitelj Sršen izvjestila medije o ljepoti preuređenja Malog Straduna i javnom interesu u svemu tome

Nikola Sršen, predsjednik Udruge Mali Stradun je poslao medijima priopćenje s prekrasnim fotografijama simulacije izgleda tog prostora nakon uređenja, nakon što smo jučer najavili današnji sastanak na kojemu bi se trebalo odlučiti o zasad jedinom zahtjevu njegove majke, Marine Sršen za nadogradnjom njihove građevine u kojoj se nalaze apartmani. Budući mi nismo dobili priopćenje prenosimo dio PR teksta s Dubrovačkog vjesnika.

Nadogradnja na Babinu kuku je dopuštena postojećim GUP-om, jedino je sporno hoće li se dopustiti pojedincima da grade samostalno ili u dogovoru s ostalim vlasnicima nekretnina u istoj urbanističkoj cjelini.

Kreće nadogradnja na Malom Stradunu na Babinu kuku, je li Marina Sršen prva?

Na Dubrovačkom vjesniku čitamo dio priopćenja Udruge Mali Stradun:

Mali Stradun je prije rata bio nezaobilazno mjesto popodnevnih šetnji i večernjih izlazaka Dubrovčana koji su tu popularnu šetnicu u razonodi, zabavi i odmoru dijelili s turistima iz obližnjih hotela. Međutim, vremena su se promijenila, hoteli su se renovirali, a dubrovački ‘Mali Stradun’ je nažalost ostao isti…U galeriji Vam donosimo slike Malog Straduna prije i poslije planirane rekonstrukcije Malog Straduna. Cilj projekta je dobiti dodatni društveni prostor kako za turiste tako i za građane Dubronika koji će tamo provoditi svoje slobodno vrijeme. Želimo vratiti društvenu funkciju koju je Mali Stradun nekad imao, a ona je nažalost izgubljena zbog protoka vremena i derutnosti koja ga je zahvatila. Jednostavno želimo stvoriti kvalitetan prostor za boravak građana – ističu iz Udruge Mali Stradun iz koje potvrđuju da se radi privatnom interesu.

image

image

-Ovdje je riječ o privatnom interesu dubrovačkih obitelji Sršen, Glasnović, Tapalović, Kamić, Kužnini i tako redom da ne nabrajamo koji su vlasnici ovih zapuštenih nekretnina na Malom Stradunu i koji se žele zadužiti u bankama, uložiti novce, raditi, otvorit nova radna mjesta i kroz taj svoj “krimen privatnog interesa” ostvariti puno veći javni interes za građane Grada obnovivši Mali Stradun i tako mu vratiti ono što je nekad bio, društveni prostor. Sve su ove obitelji već pokrenule izradu glavnih projekata za rekonstrukciju svoji objekata, i sve su planirane rekonstrukcije redom društvene namjene (restorani, slastičarne, butige, igraonice), nijedan novi apartman nije planiran ovim projektom, nijedan kvadrat zelenila nije oduzet ovim projektom, već dapače stvorile su se dodatne zelene površine konceptom ozelenjenih krovova i terasa s kojih će građani moći ispijajući svoje omiljeno piće gledat zalaske sunca i uživat u zelenilu – pojašnjavaju iz Udruge.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA