20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVijestiPredsjednik Udruge banaka: Odgoda otplate kredita građanima na 3 mjeseca

Predsjednik Udruge banaka: Odgoda otplate kredita građanima na 3 mjeseca

Predsjednik Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović osvrnuo se na državnu garantnu shemu koja omogućava bankama odgodu otplate kredita stanovništvu ugroženom epidemijom koronavirusom.

“Za fizičke osobe je gotov dogovor banaka i način na koji će se obratiti građanstvu. Svima koji su pogođeni epidemijom da im se ponudi moratorij na kredite u narednom razdoblju. To će vrijediti za sve obaveze za travanj, svibanj i lipanj. Svi oni koji otplaćuju stambene ili gotovinske kredite, na minimalcu su ili ne primaju plaću, dobit će odgodu plaćanja na tri mjeseca, a s mogućnošću da se taj rok podulji još tri mjeseca. Oko toga su se složile sve banke”, objasnio je Zdenko Adrović prilikom gostovanja na HRT-u.

“Poslovne banke će davati novu likvidnost poslovnim subjektima i takvi krediti će biti pokriveni garantnim shemama. Država će pokrivati 70% rizika”, rekao je Adrović. To se odnosi na pravne osobe.

“Sve će se moći riješiti elektronski ili telefonski. Naprosto ćemo vjerovati ljudima da im je plaća umanjena ili da je nemaju, a to će se kasnije provjeravati. U ovom trenutku ćemo ići na povjerenje. Dogovor je gotov i trajao je sedam dana. Mi imamo spremne sve točke. Danas ili sutra banke počinju obavještavati svoje klijente”, naglasio  je Adrović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA