28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarPREDAVANJE: Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu – (ne) znamo li dovoljno?

PREDAVANJE: Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu – (ne) znamo li dovoljno?

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u petak, 26. ožujka u 18 sati održat će se online predavanje o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu školske dobi. Predavačice su Matija Čale Mratović, dr.med. specijalistica školske medicine i Martina Dumančić Vranješ, prof. socijalni pedagog.

Predavanje je namijenjeno roditeljima i učiteljima te svima onima koji rade s djecom školske dobi, ali i svima koji žele doznati na koji način funkcionira mozak adolescenata i na koji način elektronički mediji utječu na razvoj mozga u tom periodu. Kakve posljedice njihov utjecaj ima na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj adolescenata, te na koji način odrasli mogu biti podrška djeci i mladima u procesu odrastanja u virtualnom svijetu.

Elektronički mediji postaju dominantan način komunikacije utječući na sve sfere našeg života. Što to znači za generaciju koja dolazi, generaciju koja ne poznaje vrijeme prije interneta i kako se to odražava na razvoj zdravlje i odrastanje adolescenata, odgovore na ta pitanja ponudit će Čale Mratović u prvom dijelu predavanja „Korištenje elektroničkih medija i razvoj mozga u adolescenciji“.

Adolescenti odrastaju u digitalnom svijetu. O tome u kojem virtualnom okruženju djeca i mladi provode najviše vremena, mogu li postati ovisni o internetu, znaju li se nositi s neprihvatljivim oblicima ponašanja, kako umanjiti rizične čimbenike i zaštiti se, te koju ulogu imaju roditelji u izazovima koje nudi virtualni svijet, govorit će Dumančić Vranješ.

Za sudjelovanje na predavanju potrebno se prijaviti. Prijave se primaju do četvrtka, 25. ožujka do 22  sata na e-mail marjana@dkd.hr.

Pozivnica za ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA