27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarPredavanje Dore Kermek na temu "Biospeleologija: tajni život dubrovačkog podzemlja"

Predavanje Dore Kermek na temu “Biospeleologija: tajni život dubrovačkog podzemlja”

Dubrovačke knjižnice u suradnji s Hrvatskim biospeleološkim društvom organiziraju predavanje Dore Kermek “Biospeleologija: tajni život dubrovačkog podzemlja” koje će se održati u petak, 13. siječnja 2023. u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.  Što je biospeleologija? Koja bića pronalazimo u podzemlju? Kakvih su boja životinje u mraku? 

Osim odgovora na ova i mnoga druga pitanja, na predavanju ćete čuti nešto više o prilagodbama životinja na ekstreman špiljski okoliš, speleologiji i ugrozama s kojima se suočavaju podzemna staništa. Imat ćete priliku sami proučiti kako izgleda špiljski svijet pod povećalom i koje sve tajne kriju maleni organizmi iz podzemlja. Predavanje se održava u sklopu projekta “Podzemno ogledalo – podzemne vode turističkog bisera Jadrana” čiji je cilj dobiti uvid u stanje i sastav živog svijeta u podzemnim vodama Dubrovnika. 

Predavačica Dora Kermek studentica je na zagrebačkom PMF-u i suvoditeljica projekta koja je tijekom fakultetskih dana otkrila ljubav prema speleologiji i biospeleologiji. Otada aktivno sudjeluje u terenskim istraživanjima i rado održava popularna predavanja kojima svoju zadivljenost podzemnim svijetom želi prenijeti drugima. Hrvatsko biospeleološko društvo je znanstveno-stručna udruga koja okuplja biologe, stručnjake različitih znanstvenih disciplina i speleologe zainteresirane za biospeleološka istraživanja. Osim terenskih istraživanja, društvo organizira popularno-znanstvena predavanja, baš poput navedenog, kako bi široj javnosti približila tajni život podzemlja. 

Više informacija o biospeleologiji i Društvu: https://www.hbsd.hr/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA