28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPoziv zakupcima javnih površina i poslovnih prostora u gradskom vlasništvu - dostavite...

Poziv zakupcima javnih površina i poslovnih prostora u gradskom vlasništvu – dostavite zahtjeve za ostvarenje mjera

Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom uputio je poziv zakupnicima polovnih prostora u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika kao i zakupnicima javnih površina Grada Dubrovnika, a nastavno na usvojene mjere za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom iz paketa namijenjenog gospodarstvenicima.

Poštovani,

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj 8. travnja 2020. godine donijelo  je:

– Zaključak  Klasa: 372-01/20-01/10, Urbroj: 2117/-01-09-20-03 kojim se odobrava umanjenje svih ugovornih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika za 50 % iznosa za mjesec travanj, svibanj i lipanj 2020. godine i to zakupnicima koji  su korisnici Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog okolnosti uvjetovane koronavirusom (Covid-19) narušena gospodarska aktivnost od 1. ožujka 2020. godine,

– Zaključak Klasa: 363-05/20-01/148, Urbroj: 2117/01-09-20-03 kojim se odobrava umanjenje svih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika propisanih Pravilnikom o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 17/16. i 15/19.)  i to od početka primjene izvanrednih mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite-obustave rada za sve objekte koji nisu prijeko potrebni za funkcioniranje zajednice, od 19. ožujka do 30. lipnja 2020. godine zakupnicima koji  su korisnici Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog okolnosti uvjetovane koronavirusom (Covid-19) narušena gospodarska aktivnost od 1. ožujka 2020. godine.

Sukladno prethodno navedenim zaključcima, potrebno je da zakupnik na stanicama Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom preuzme obrazac kojim podnosi zahtjev za umanjenje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika kao i/ili zahtjev za umanjenje iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika te iste dostavi na mail nekretnine@dubrovnik.hr ili putem pošte na adresu: Grad Dubrovnik, Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom, Pred Dvorom 1, Dubrovnik. Banner za pristup svim mjerama pomoći također je istaknut i na naslovnici web stranice Grada Dubrovnika. 

Slijedom navedenog, pozivaju se svi zakupci koji ispunjavaju gore navedene uvjete da dostave ispunjene obrasce kako bi se po istima žurno moglo postupiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA