29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPovodom Međunarodnog dana pomaganja biskupijski Caritas u domu “Konavle”

Povodom Međunarodnog dana pomaganja biskupijski Caritas u domu “Konavle”

Povodom Međunarodnog dana pomaganja koji se obilježava 26. listopada, ekipa Caritasa Dubrovačke biskupije posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe „Konavle“ na Grudi. Dobrodošlicu zamjenici ravnateljice Mariji Đurović i volonterkama Mariji Maji Brailo i Šimi Zdraulić izrazio je stručni tim Doma i ravnateljica Luce Pušić.

Ekipa Caritasa Dubrovačke biskupije sudjelovala je u redovnim grupnim aktivnostima korisnika Doma. Osim kratkog predstavljanja djelovanja Caritasa Dubrovačke biskupije, volonterke Maja i Šima, predstavnice volonterki treće životne dobi, podijelile su sa svojim vršnjacima njihovu životnu priču s naglaskom na njihovo djelovanje i pomaganje drugima usprkos umirovljenju.

Uslijedilo je zajedničko razmišljanje o tome na koje sve načine oni, kao osobe smještene u domu, mogu pomagati jedni drugima, ali i onima koji su daleko od njih. Donesen je zajednički zaključak kako se može pomagati konkretnim djelom (otići u spenzu ili ljekarnu onima koji ne mogu hodati), razgovorom ili druženjem uz igru, lijepom riječju ili zaustavljanjem govora koji ne izgrađuje te posebno molitvom i prikazivanjem Bogu svojih boli i teškoća na određenu nakanu. Najaktivniji sudionici bili su nagrađeni prigodnim poklonima.

Caritas Dubrovačke biskupije

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA