27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPovodom 80. rođendana Luka Paljetka organiziran izniman događaj u njegovu čast

Povodom 80. rođendana Luka Paljetka organiziran izniman događaj u njegovu čast

Kolokvij u povodu 80. obljetnice rođenja Luka Paljetka, u utorak, 18. travnja u 11 sati u dvorani Jure Petričevića (Ulica Matice hrvatske 2/Strossmayerov trg 4).

Akademik Luko Paljetak (Dubrovnik, 1943), pjesnik, dramatičar, prozaik, prevoditelj, lutkar i slikar, pripada uskom krugu najčitanijih i najplodnijih suvremenih hrvatskih književnika.

Kroz osam kratkih izlaganja književnici i sveučilišni profesori predstavit će književno stvaralaštvo i dosadašnji književni opus akademika Paljetka.

U početnom dijelu programa akademik Krešimir Nemec predstavit će akademika Paljetka kao književnog znanstvenika i esejista, a o njegovoj novoj knjizi Kroz strane stranice govorit će Kristina Grgić. Djelo Nebeski parketar predstavit će Božidar Petrač dok će nešto više o romanima govoriti Antun Pavešković.

Poveznicu Luka Paljetka i Večernjakove kratke priče predstavit će Helena Sablić Tomić, a „Kako smo gospar Luko i ja pisali o Trogirskom vojvodi“  bit će temaHelene Peričić.

Kolokvij će zaključiti Milan Bešlić i Darko Matičević koji će govoriti o Paljetkovoj likovnosti te o njegovoj poveznici s glazbom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA