30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleFOTO: Uskrs u Primorju, danas popodne na Osojniku počinju seoske igre

FOTO: Uskrs u Primorju, danas popodne na Osojniku počinju seoske igre

Pješačke ture „Putevima naših predaka“ obilježile su početak osmog izdanja Uskrsa u Primorju, tradicionalne manifestacije, koja se u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice ovog vikenda održava u dubrovačkim Gornjim selima.

Prvog dana, u subotu, u Ljupču su održane radionice pletenja pomica i penganja jaja, a posjetiteljima je prezentirana ponuda domaćih autohtonih proizvoda lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te prigodnih uskrsnih ukrasa Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’.

U Ljupču je uslijedio glazbeni program, a nastupili su KUD-a “Marko Marojica” Župa Dubrovačka, KUD-a „Sveti Juraj“ Osojnik, Ženski vokalni ansambl Valdinoce Orašac, Trio Estam, Limena glazba Zaton i drugi.

Prema programu drugog dana u nedjelju 16. travnja u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice. Ekipe za natjecanje trebaju se prijaviti na mob: 098 166 6290.

Dodjela nagrada je u 17 sati, nakon čega slijedi koncert grupe Viva. Besplatni prijevoz autobusima Libertasa organiziran je u 14:30 sati s Pila i u 19:00 povratak s Osojnika prema Pilama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA