31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOTREBICA O IMENU KOTORSKOG BAZENA: Politička klima u Crnoj Gori se mijenja,...

POTREBICA O IMENU KOTORSKOG BAZENA: Politička klima u Crnoj Gori se mijenja, odluka nije donesena u duhu dobrosusjedskih odnosa

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica putem društvene mreže Facebook oštro je sudio odluke Kotorske skupštine da javni zimski bazen u Kotoru, nazove po Zoranu Džimi Gopčeviću, zapovjedniku straže logora Morinj. “Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad”, naveo je Potrebica.

“Najoštrije osuđujem odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru “Zoran Džimi Gopčević”, po zapovjedniku straže zloglasnog logora Morinj 1991, a koja je u dubrovačkoj javnosti, a posebno kod bivših zatočenika logora izazvala šok i nevjericu.

Skrivanje iza njegove neupitne vaterpolske veličine je samo paravan za revitalizaciju politika u Crnoj Gori koje su pokrenule napad na Dubrovnik 1991. godine, a koje i danas neki ovakvim političkim porukama, odlukama i gestama nastavljaju opravdavati. Crna Gora i grad Kotor imaju puno drugih ponosnih sinova i kćeri koji su zaslužili da se po njima nazove novi kotorski bazen, ali nažalost velikosrpska politika koja je poražena u Domovinskom ratu se ponovo probudila i poslala je ovu neprihvatljivu poruku.

Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad. Pružena ruka suradnje može biti samo s onima koje baštine europske vrijednosti”, zaključio je Potrebica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA