Postavljena dizala za osobe s invaliditetom na Šipanu i Koločepu

Postavljanjem dizala za osobe s invaliditetom na plažama u Suđurđu na Šipanu te u Donjem Čelu na Koločepu završeno je osposobljavanje dubrovačkih plaža za korištenje osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti za ovogodišnju kupališnu sezonu.

Prije desetak dana postavljena su dizala za osobe s invaliditetom u Zatonu Velikom, u Zatonu kod postaje tamošnje vatrogasne postrojbe te na plažama Mandrač u Solitudu i Copacabana.

Sukladno mjerama i aktivnostima Strategije za izjednačavanje mogućnosti osobama s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. do 2025. godine, Grad Dubrovnik uređuje i prilagođava plaže na svom području osobama s invaliditetom, na način da se uređuju prilazi, parkirališna mjesta te dizala za spuštanje u more. 

S ciljem praćenja stanja dizala te otklanjanja možebitnih kvarova i oštećenja, gradonačelnik Grada Dubrovnika imenovao je u srpnju 2020. Koordinacijski tim, čija je zadaća svakodnevno praćenje korištenja dizala i međusobno obavještavanje o stanju te ažurnost u postupku otklanjanja kvarova. Uz voditelja tima i njegovog zamjenika, imenovani su članovi za svaku pojedinu lokaciju, koji su zaduženi za svakodnevno praćenje funkcioniranja dizala, poglavito pravovremeno punjenje i postavljanje baterija za pogon dizala te dojavljivanje možebitnih problema voditelju ili zamjeniku Koordinacijskog tima. 

Primjer učinkovite i brze intervencije je ažurno otklanjanje kvara na dizalu na plaži Mandrač prošli vikend. Koordiniranom akcijom voditelja Koordinacijskog tima i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koje pored spasilačke službe organizira i svakodnevni nadzor nad korištenjem dizala na toj plaži, dizalo za osobe s invaliditetom već je u ponedjeljak bilo ponovo u funkciji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.