27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPostaja prometne policije Dubrovnik i HAK educiraju srednjoškolce – buduće mlade vozače...

Postaja prometne policije Dubrovnik i HAK educiraju srednjoškolce – buduće mlade vozače – o posljedicama prometnih nesreća

Prometna policija sustavno od vrtićke dobi pa nadalje provodi edukacije koje su posebno osmišljene i prilagođene uzrastima kojima su namijenjene, a njihov zajednički cilj je upozoriti na opasnosti u prometu kako bi se na taj način u što većoj mjeri spriječila stradavanja u prometu

Projekt „Klik“ se kroz zajedničku suradnju Postaje prometne policije Dubrovnik i HAK-a već godinama provodi na području Dubrovačko-neretvanske županije, a ove je godine projektom obuhvaćeno preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola  s područja Dubrovnika, Ploča i Metkovića.

Radi se o iznimno prepoznatljivom projektu Hrvatskog auto kluba koji se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, a ima za cilj educirati buduće mlade vozače o opasnostima i posljedicama do kojih dolazi zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola koji će i sami uskoro dobiti vozačku dozvolu i početi s vožnjom, a kroz projekt se prisutnima predavanjem koje drži Krešimir Viduka, instruktor i predavač u HAK-u, upoznaje s posljedicama prometnih nesreća.

Ovo zanimljivo predavanje obiluje nizom šokantnih klipova prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, alkohol i ne korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Uz klipove predavač opisuje niz primjera iz prakse što kod prisutnih izaziva posebnu pozornost.

Ovakvim edukacijama nastoji se u što većoj mjeri spriječiti prometne nesreće i njihove posljedice do kojih dolazi zbog grubog kršenja prometnih propisa.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA