25.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOPIS STANOVNIŠTVA Prijavite se za popisivača ili kontrolora

POPIS STANOVNIŠTVA Prijavite se za popisivača ili kontrolora

Državni zavod za statistiku objavio je na svojim službenim stranicama JAVNI POZIV za popisivače i kontrolore za drugu fazu provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Prvi digitalni popis stanovništva na području Republike Hrvatske provest će se u dvije faze. Prva faza Popisa, faza samopopisivanja prijavom u sustav e-Građani, trajat će od 13. do 16. rujna, a druga faza, provedba terenskog popisivanja, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno, Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice.

Popisivači će popisivati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale u prvoj fazi metodom osobnog intervjua sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te će evidentirati uspješno popisane jedinice u prvoj fazi Popisa.

Kontrolori će, među ostalim, nadzirati rad popisivača te im davati smjernice za rad. Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva puni dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora u tom razdoblju nema drugih obveza.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovoriti na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu. Pri popunjavanju prijave obavezan je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača/kontrolora jesu: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu i valjana adresa elektroničke pošte.

Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima/anketama, dobro poznaju rad na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva za vrijeme Popisa.

Odabrani kandidati obavezni su sudjelovati na on-line obuci radi upoznavanja s metodologijom i organizacijom Popisa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA