30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOsigurani su dodatni medicinski timovi za ispomoć u turističkoj sezoni

Osigurani su dodatni medicinski timovi za ispomoć u turističkoj sezoni

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine, u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza, osigurala financiranje dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni potpisivanjem ugovorâ sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, nadležnim domovima zdravlja te gradovima i općinama na području gdje će se ovaj model primjenjivati. Vrijednost ugovorâ je 748 tisuća kuna, a u navedenom iznosu Županija sudjeluje s 511.669,00 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 88.331,00 kunom, a gradovi i općine s ukupnim iznosom od 148 tisuća kuna.

Tako je za područje Grada Dubrovnika potpisan ugovor između Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, kojim će biti financirana dva dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu DNŽ, a čine ga liječnik i medicinska sestra. Također, za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otokâ Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati jednu pripravnost liječnika.

Za područje grada Dubrovnika koje se odnosi na povijesnu jezgru potpisan je ugovor između Doma zdravlja Dubrovnik i Županije, kojim spomenuta financira jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u Gradu. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik – Ambulanta Mljet kojeg čine liječnik i medicinska sestra, a ugovor je potpisan između Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Mljet i Doma zdravlja Dubrovnik.

Ugovorom između Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston i Doma zdravlja Dubrovnik osiguran je jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik – Ambulanta Ston, kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Gradu Korčuli Općini Lumbarda bit će zajednički financirana dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula, kojeg čine liječnik i medicinska sestra, a osigurani su potpisivanjem ugovora između Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Korčule i Općine Lumbarda te Doma zdravlja Korčula.

Za Općinu Orebić je ugovorom između Dubrovačko-neretvanske županije, Općine i Zavoda za hitnu medicinu DNŽ osiguran jedan dodatni medicinski tim pri Zavodu za hitnu medicinu – Ambulanta Orebić, kojeg čine liječnik i medinska sestra.

Dodatnim medicinskim timom koje čine liječnik i medicinska sestra bit će pokrivena i Općina Trpanj, bit će smješten pri Domu zdravlja Korčula – Ambulanta Trpanj, a ugovor o zajedničkom financiranju su potpisali Županija, Općina Trpanj i Dom zdravlja Korčula.

Grad Ploče će tijekom ovog razdoblja imati dva dodatna medicinska tima, smještena pri Domu zdravlja Ploče i kojeg čine liječnik i medicinska sestra, a navedeno je osigurano ugovorom između Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Ploča i Doma zdravlja Ploče.

Dodatni medicinski tim s jednim liječnikom i medicinskom sestrom imat će i Općina Vela Luka. Tim će biti pri Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ Vela Luka, a osiguran je ugovorom između Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Vela Luka i spomenutog doma zdravlja.

Inače, dodatni medicinski timovi se osiguravaju već dugi niz godina kako bi se povećao standard zdravstvene zaštite turista na području naše županije te kako bi im time zdravstvena usluga bila dostupnija. Dubrovačko-neretvanska županija je, kao koordinator projekta, a temeljem zahtjeva struke i međusobnog dogovora, odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA