24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOOŠTRENE MJERE U NAŠOJ ŽUPANIJI: javna okupljanja za maksimalno 15 osoba, privatna...

POOŠTRENE MJERE U NAŠOJ ŽUPANIJI: javna okupljanja za maksimalno 15 osoba, privatna za 8 osoba, preporučen rad iz doma…

Županijski stožer za civilnu zaštitu danas je obznanio kako će se dosadašnje mjere za općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston i Grad Dubrovnik, zadržati i sljedećih 14 dana, uz dodatna ograničenja.

-To se prvenstveno odnosi na javna događanja s maksimalno 15 osoba, privatna okupljanja za 8 osoba iz dva kućanstva, na online rad iz kuće gdje je moguće, te na pojačani nadzor lokalnih stožera u provođenju ovih mjera – rekao je Joško Cebalo, načelnik županijskog stožera.

Cilj je, dodao je, zaštita zdravlja naših građana, ali i smanjenje pritiska na bolnicu budući je proteklih dana došlo do eksplozije brojki zaraženih.

Nastava u školama, osim za maturante, po modelu C ostaju na snazi do 8. ožujka a onda će se odlučiti kako dalje, dok su vrtići u Konavlima zatvoreni, ali u drugim jedinicama otvoreni. O njihovom radu će odlučivati svaki lokalni stožer zasebno.

Dr. Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo je izrazio zabrinutost zbog brojki te snažnog povećanja zaraženih, u Općini Konavle za 130%, Župi dubrovačkoj 150%, Dubrovniku 44 %, a rast je zabilježen i u Primporju te Stonu.

-U cijeloj županiji je zabilježen porast od 71%, na žalost, od najbolje smo postali najgora županija u Hrvatskoj, zabrinjava nas rapidan porast u Općini Konavle, a što bi se u narednom razdoblju još moglo i povećati – rekao je dr. Lakić. Dodao je i kako ostaje nepoznato kako će se epidemija ponašati dalje, te kako je primarno uz očuvanje zdravlja građana, misliti na rad bolnice i pripremu za turističku sezonu.

Dr. Lakić je rekao kako smatra da su okidač za porast brojki novozaraženih bila privatna okupljanja u Konavlima.

Novinarima su se obratili i župan Dobroslavić, gradonačelnik Franković, načelnik Lasić, te načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić koji je rekao:

-Apeliramo na sve građane da smanje kretanja iz zaraženih područja prema nekim drugim odredištima, da se ne pokrcaju svi u automobile i krenu prema Pelješcu i otocima…. – rekao je.

Prijedlog Županijskog stožera će se proslijediti Nacionalnom stožeru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA