20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiPoništen natječaj za načelnika PU dubrovačko neretvanske - nijedan kandidat nije prošao...

Poništen natječaj za načelnika PU dubrovačko neretvanske – nijedan kandidat nije prošao na testiranju

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je donio odluku kojom je poništen natječaj za načelnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske – piše Telegram, a to je samo jedna od čak pet policijskih uprava u kojima se to isto dogodilo.

Riječ je o potezu koji se ne pamti, a svi Telegramovi sugovornici tvrde kako to dokazuje da je u pitanju ozbiljan obračun klanova unutar MUP-a. Uvjereni su da je do poništenja natječaja došlo jer na njemu nisu zadovoljili ljudi na koje je aktualno vodstvo policije računalo.

Natječaji su poništeni u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, Virovitičko-podravskoj, Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Radilo se o internim natječajima što znači da su se na njih mogli javiti samo kadrovi iz policijskog sustava. Kada će biti raspisani novi natječaji ne zna se, niti je sasvim jasno tko će dalje voditi ove policijske uprave, budući da je nekim načelnicima mandat istekao.

Inače, sve ove policijske uprave imaju poseban značaj jer pokrivaju granične crte, od kojih one u Vukovarsko-srijemskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji posebno važne.

Prema odluci što ju je potpisao ministar Božinović u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj natječaj je poništen jer niti jedan od kandidata nije zadovoljio na testiranju. Taj podatak iznimno je poražavajuć, tim više što su se javila samo trojica kandidata, od kojih su dvojica, prema Telegramovim informacijama, došla na testiranje – piše Telegram.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Iako smo u proteklih nekoliko dana press službi MUP-a poslali dva upita na ovu temu, do danas nismo dobili odgovore, a kada ih dobijemo, s pojašnjenjima, onda ćemo ih i objaviti.

Prema našim informacijama mandat načelniku Ivanu Pavličeviću je istekao 18. rujna, pa očekujemo i odgovor na pitanje tko je od tada na čelu PU dubrovačko-neretvanske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA