Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Dupromo POLIKLINIKA ZA OČNE BOLESTI KATUŠIĆ: OCT - aparat koji spašava vid

POLIKLINIKA ZA OČNE BOLESTI KATUŠIĆ: OCT – aparat koji spašava vid

OCT (optička koherentna tomografija) je dijagnostički postupak koji se koristi za snimanje u prvom redu mrežnice (retine), vidnog živca ali i svih ostalih struktura oka.

Pretragom dobivamo presjek ili 3D sliku mrežnice (retine) i tako možemo vizualizirati strukturne promjene na očnom živcu i sve promjene na žutoj pjegi kao što su:- senilna degeneracija makule- ruptura makule- cistoidni edem makule- epiretinalna membrana- centralna serozna retinopatija- dijabetička retinopatija- okluzija vene retine.

Korištenje OCT-a omogućuje rano otkrivanje i rano liječenje i tako dramatično poboljšava uspjeh ovih tretmana, posebno u bolestima kao što su vlažna makularna degeneracija koja napreduje jako brzo i vodi ka gubitku vida.

U ordinaciji Poliklinike za očne bolesti Katušić, raspolažu najmodernijim NIDEK OCT retina scan-3000, koji ispunjava sve kliničke zahtjeve. Sve što treba učiniti je pozicionirati pacijenta ispred uređaja, kako bi započeli pretragu. Uređaj će samostalno obaviti pregled. Pretraga je popuno bezbolna i neinvazivna za pacijenta! Zakažite svoj pregled i brinite o svom zdravlju na vrijeme.

prim.mr.sc. Jadranka Katušić Bašić, dr med

Poliklinika za očne bolesti Katušić

Miljenka Bratoša 28, Dubrovnik

telefon 020311163

sponzorirani članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić