30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPolicija podnosi kaznenu prijavu protiv poduzetnika iz Župe

Policija podnosi kaznenu prijavu protiv poduzetnika iz Župe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije  ove Policijske uprave 55-godišnjak je osumnjičen za  kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo neisplate plaće.

Sumnjiči se da je kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva registriranog u Župi dubrovačkoj, iz novčanih sredstava društva plaćao najam prostora  kojeg je koristio za obavljanje svoje neregistrirane djelatnost prijevoza u putničkom prometu i iste djelatnosti za drugo trgovačko društvo  u vlasništvu njegove supruge. Isto tako je  trgovačko društvo u kojem je on stvarno odgovorna osoba plaćalo najam vozila i plaće zaposlenih tog trgovačkog društva, a da je s tim vozilom i zaposlenicima obavljao svoju neregistriranu djelatnost i tako ostvarivao prihod.  Isto tako zaposlenicima društva je isplaćivao dio plaće  u gotovom novcu bez plaćanja propisanih davanja.

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima pričinjena trgovačkom društvu kao i državnom proračunu iznosi gotovo 245 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA