32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDOZNAJEMO: otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara ove godine u portu?

DOZNAJEMO: otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara ove godine u portu?

Ceremonija otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara se premješta s prostora ispred Luže i Crkve sv. Vlaha u staru gradsku luku – saznajemo iz pouzdanih, ali neslužbenih izvora. To će biti prvi put da se svečanost koju svi Dubrovčani i njihovi uzvanici iz cijeloga svijeta s nestrpljenjem iščekuju svakog 10. srpnja u godini, neće održati na jednoj od najljepših otvorenih dubrovačkih pozornica, oko Orlandova stupa, već na prostoru, liniji koja spaja kameni grad i more. Čitava 2020. uzmiče i bježi iz ustaljenih granica i stečenih navika, covid 19 mijenja svijet, no svaka promjena nije nužno loša, kao što ne bi trebala biti niti ova kojoj će, navodno, Dubrovačke ljetne igre pribjeći zbog epidemioloških mjera.

Svaki novi prostor donosi i novo uzbuđenje i nove mogućnosti njegova oživljavanja, uprizorenja i igre. Nesumnjivo će biti izazov “osvojiti” prostor stare gradske luke, dovesti u nju glumce i publiku, s novim ehom čuti dopuštenje da glumci i umjetnost uđu u Grad… Detalji se tek imaju dogovoriti, ali bi premještanje svečanosti otvaranja ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara u porat omogućio većem broju gledatelja da ga prate i sa zidina, iz svojih barki, s mula.

Jako malo toga je u Gradu isto kao lani. Tako je izgleda i s otvaranjem Dubrovačkih ljetnih igara kojima se ove godine veselimo i više nego da je sve isto kao lani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA