34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPOLICIJA: 48-godišnjak osumnjičen za "prouzročenje stečaja" na štetu dva trgovačka društva

POLICIJA: 48-godišnjak osumnjičen za “prouzročenje stečaja” na štetu dva trgovačka društva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave muškarac u dobi od 48 godina osumnjičen je za kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ u vezi s kaznenim djelom „Prouzročenje stečaja“ na štetu dva trgovačka društva, jednim sa sjedištem na otoku Lastovu i drugim sa sjedištem u Splitu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 2016. g., u vrijeme blokade žiro računa trgovačkog društva iz Splita kao odgovorna osoba potraživanja po osnovi danih pozajmica tog društva u iznosu od 4,5 milijuna, koji iznos je činio stečajnu masu tog trgovačkog društva, bez naknade prenio na drugo trgovačko društvo koje je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge.

Također je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Lastova, u lipnju 2018. g. sklopio ugovor o zakupu nekretnina sa spomenutim trgovačkim društvom svoje nevjenčane supruge na iznos zakupnine od 2 tisuće kuna mjesečno da bi njegova supruga taj isti prostor dala drugom trgovačkom društvu u podzakup za iznos od 9 tisuća kuna mjesečno. Na opisan način trgovačko društvo iz Lastova oštetio je za iznos od gotovo 154 tisuće kuna.

Ukupna materijalna šteta ovim kaznenim djelima procijenjena je na iznos od preko 4,6 milijuna kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA