32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPokrenut program zapošljavanja vježbenika u ustanovama u kulturi Grada Dubrovnika

Pokrenut program zapošljavanja vježbenika u ustanovama u kulturi Grada Dubrovnika

Grad Dubrovnik pokrenuo je program zapošljavanja vježbenika u ustanovama u kulturi kojima je osnivač, a čiji su stručni djelatnici obavezni polagati stručni ispit. Mjera je ovo za koju su u Proračunu Grada Dubrovnika osigurana sredstva, a provodit će se u dvije faze. Ukupno će obuhvatiti 12 vježbenika koji će biti zaposleni na određeno vrijeme od godinu dana, bez obveze daljnjeg zasnivanja radnog odnosa, kako bi stekli uvjet za polaganje stručnih ispita.

U prvoj fazi Dubrovački muzeji i Umjetnička galerija Dubrovnik raspisat će natječaj za primanje četiri vježbenika za kustose. Dubrovački muzeji primit će dva vježbenika na radnom mjestu kustos – arheolog te jednog vježbenika na radnom mjestu kustos – dokumentarist, a Umjetnička galerija jednog vježbenika na radnom mjestu kustos -dokumentarist. U drugoj fazi, najesen, natječaje za primanje vježbenika raspisat će Dom Marina Držića, Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovački muzeji te Dubrovačke knjižnice.

Ova mjera jedna je i od aktivnosti Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a Starim gradom Dubrovnikom budući da osigurava edukacije stručnih djelatnika u zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA