28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGoran Karan stiže na Lovrjenac: ovim mjuziklom želim ljudima pokazati svoje manje...

Goran Karan stiže na Lovrjenac: ovim mjuziklom želim ljudima pokazati svoje manje poznato lice

Hrvatski glazbenik Goran Karan predstavlja jedinstveni solo mjuzikl „Ljubav je fer”. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održat će se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva “pivanu ispovid”. Gledatelji će u novom glazbenom djelu splitskog slavuja uživati 6. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

“Ovim djelom ljudima sam htio pokazati svoje manje poznato lice, te se kroz nove pjesme i priče još bliskije upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl “Ljubav je fer” nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina!” – otkriva Goran Karan i dodaje: 

„Također, pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi.”  

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan. 

„Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo “Ljubav je fer” postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical.” – zaključio je Goran.

Uz Goranov, po prvi puta od osnutka festivala, dubrovački Midsummer Scene ovog ljeta postavlja i svoj mjuzikl na Lovrjencu. Od 22. lipnja pa sve do 6. srpnja očekuje nas pravo putovanje svijetom u posebno postavljenom mjuziklu „Put oko svijeta u osamdeset dana”.


Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za cijeli program Midsummer Scene Festivala mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Foto: Igor CC Kelčec, Goran Karan, MS.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA