33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePlesom, predavanjima i radionicama u parku Višnjica počeo je prvi dubrovački Festival...

Plesom, predavanjima i radionicama u parku Višnjica počeo je prvi dubrovački Festival kulture življenja Drop in

Prvi dubrovački Festival kulture življenja privukao je brojne posjetitelje iz Dubrovnika i okolice u predivno okruženje parka Višnjica, kako bi se kroz ples, predavanja i radionice povezali sa sobom, svojim mislima i osjećajima, te unaprijedili svoje poslovne i privatne odnose.

Kako konstruktivno pristupiti obiteljskim i poslovnim odnosima kroz svakodnevno promatranje vlastitih stanja i emocija te njihovo usmjeravanje u kreativnu energiju, objasnio je na svome predavanju Dr. Sc. Marko Jurakić, osnivač Vimal Akademije. “Gotovo da je ravno čudu da četrdesetak ljudi dođe se informirati o tome kako unaprijediti obiteljske i poslovne odnose u gotovo srcu sezone u jednom gradu koji živi od turizma. I zato je Dubrovnik to što jest. Jer to od njega učiniše na slikama zidine, a u Dubrovniku ljudi. Vrijedni, marljivi, zainteresirani za proširenje i unaprjeđenje vlastitih vidika i spremni da to sve djele prije svega sa svojom obitelji, a onda i sa svim tim prekrasnim znatiželjnim ljudima koji dolaze u Dubrovnik, a zovu se turisti. I kad jedan grad može iznjedriti u srcu sezone ovakvu radionicu, on se ne mora bojati za svoju budućnost. On se ne mora bojati za poruku srdačnosti, ljubaznosti i iskrene dobrodošlice turistima. Al se mora obratiti onima koji imaju moć i novac u svojim rukama da kad god imaju priliku nađu vremena i novaca da svojim sugrađanima priušte ovakve radionice jer zainteresiranih ima.”, rekao je Jurakić.

Svi oni koji su propustili danas prvi dio radionice “Kako unaprijediti obiteljske i poslovne odnose”, imaju priliku sudjelovati danas,  5. rujna, u njenom nastavku u sklopu drugog dana festivala Drop in.

Uz klavirsku pratnju Ružice Koncul, suorganizatorice festivala i joga učiteljice Dalia Gjaja i Rhubin Herceg povele su sudionike festivala u sat prepun pokreta, daha, glasa i glazbe. “Sve što nas okružuje, sve što postoji u konstantnom je pokretu, vibraciji. Ništa ne miruje. Sve što vidimo ima svoju frekvenciju, pa tako i mi sami. Mi živimo i postojimo u oceanu energije, konstantne pulsacije. Sve je povezano, sve je u međusobnom odnosu. Tijekom ovog sata povezali smo se sa sobom osjećajući našu osnovu unutarnju vibraciju,  istovremeno povezani s cijelom grupom u jedno polje visoke frekvencije, sreće, radosti i ljubavi”, objasnile su voditeljice radionice.

Prvi dan festivala završio je plesno pod vodstvom Romane Soldo, koja je metodu 5Ritmova izučila u Sjedinjenim Američkim Državama, a plesom se bavi već više od 20 godina. Prema njenim riječima: “Naše tijelo i vlastita energija su najbolji učitelji. Danas smo kroz ples 5Ritmova stvorili prostor u kojem smo slušali sebe, čuli što nam tijelo govori i na taj se način, u vlastitom ritmu, ponovo se povezali sa sobom, postali spontaniji, autentičniji i prisutniji za našu istinu, kakva god da ona bila.”

Za samu organizaciju događanja zaslužna je udruga Ambient Croatia uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice, a održavanje ovog prvog izdanja festivala Drop in omogućio je njegov glavni pokrovitelj Hotel Lero. „Ove godine slavimo pola stoljeća postojanja Hotela Lero. U tih 50 godina postao je nezaobilazan dio života u Dubrovniku – mjesto na koje Dubrovčani dolaze kako bi se vidjeli s prijateljima, razgovarali o poslu ili slavili s obitelji. Posebno nam je drago podržati festival koji našim građanima isto tako pruža mjesto za druženje i učenje novih znanja, kako bi se svojim domovima vratili uz mnoštvo lijepih uspomena i iskustava. “, rekao je direktor Hotela Lero Srđan Pujo.

Posjetitelje festivala Drop in danasočekuju još jedan zabavni i edukativni dan vježbanja, plesa, radionica i predavanja prilagođenih svima, neovisno o dobi ili fizičkim predispozicijama. Ulaznice za pojedinačne radionice i dalje su u prodaji, a sudjelovanje na festivalu je moguće i bez Covid potvrda.

Sve informacije o predavačima i sadržaju događanja možete pronaći na web stranici www.dropinfestival.com  te kratak pregled šaljemo u prilogu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA