23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlenković poručio da euro nije razlog za poskupljenje, sazvao sastanak s inspektorima

Plenković poručio da euro nije razlog za poskupljenje, sazvao sastanak s inspektorima

“Uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena roba i usluga”, poručio je danas, prvog radnog dana nakon uvođenja nove valute u Hrvatskoj, premijer Andrej Plenković.

Naime, premijer Plenković sazvao je sastanak s nadležnim ministrima te predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata, a vezano uz daljnje aktivnosti. Sastanak je kako je naveo primjer sazvao kako bismo zaštitili potrošače od neopravdanog dizanja cijena.

Čini se kako je već danas, prvog radnog dana u 2023. godini do poskupljenja ipak došlo. Za pretpostaviti je da se navedeno dogodilo zbog zaokruživanja.

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević rekla je za Index kako im ljudi javljaju i žale.

“Najviša su poskupljenja oko kave, kava najčešće poskupljuje. Dobili smo dojavu da je na jednom mjestu kava skuplja za dvije kune zbog tog zaokruživanja cijena”, kazala je Knežević.

“Dobili smo dojavu da je na jednom mjestu polubijeli kruh sad 1 euro, a koštao je 7 kn, što znači da je poskupio za 53 lipe, što nije zanemarivo. Dobili smo dojave i za benzinske crpke oko poskupljenja, ali i oko cijena cigareta na jednom kiosku.

Građanin nam je dojavio da sada cigarete koje su koštale 29 kn dođu 3.90 eura na jednom kiosku. To je 38 lipa skuplje. Tendencija je očito da se zaokružuje na nulu. Shvaćam zaokruživanje za koju lipu, ali ne za 50 lipa, kao što imamo slučajeve. To nije ni moralno”, rekla je za Index Knežević, koja tvrdi da inspekcija ne radi svoj posao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA