23.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiPetru Srijemsiju, ovogodišnjem laureatu općine Župa dubrovačka, dodijeljena nagrada

Petru Srijemsiju, ovogodišnjem laureatu općine Župa dubrovačka, dodijeljena nagrada

Uz Dan Općine u Župi dubrovačkoj održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnik Silvio Nardelli godišnju nagradu za očuvanje tradicije i promociju djelovanja Kulturno umjetničkog društva „Marko Marojica” dodijelio Petru Srijemsiju.

Petar Srijemsi se još 1976. godine, po osnutku, uključio u rad KUD-a Marko Marojica kao mladi plesač u čijem radu sudjelovalo do danas. Nakon što je u Domovinskom ratu KUD stavljen u mirovanje, po povratku stanovništva u Župu dubrovačku, upravo je Petar Srijemsi najzaslužniji za ponovno pokretanje Kulturno umjetničkog društva gdje, uz podršku svojih prijatelja i članova, prikuplja u ratu spašene nošnje i potiče šivanje novih te realizira nove nastupe, kao i sudjelovanja na mnogobrojnim županijskim i državnim smotrama.

U poslijeratnom vremenu kad su se stanovnici Župe bavili egzistencijalnim pitanjima i obnavljali razrušene domove, angažman Petra Srijemsija doprinio je očuvanju tradicije Župe dubrovačke nematerijalne kulturne baštine koju KUD i danas njeguje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA