29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj produljenje turističke sezone

Pelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj produljenje turističke sezone

Turističke zajednice s poluotoka Pelješca udružile su se na projektu razvoja outdoor i eno-gastro proizvoda. Udruživanje na ovome projektu sve četiri turističke zajednice: Janjina, Trpanj, Ston i Orebić potpisale su krajem prošle godine. Napravljen je i operativni plan u suradnji s tvrtkom Feel IQM, koji su prihvatila turistička vijeća, te se kreće sa realizacijom projekta.

Cilj projekta je produljenje pred i podsezone, te kroz umrežavanje različitih dionika i poticanje gospodarskog razvoja. Outdoor i eno gastro ponuda su globalno u stalnom porastu te se najavljuje i daljnji rast. Proizvod je namijenjen gostima koji duže borave na Pelješcu, a tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom, vinskom tradicijom i aktivnostima na otvorenom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo. Tematski mjeseci će se odvijati od ožujka do prosinca.

U eno-gastro segmentu osmišljeni su proizvodi na temi: Malostonskih kamenica, stonske soli, peljeških okusa, vinara i kapetana.

Cilj svakog proizvoda je uključiti gospodarstvo cjelokupnog poluotoka Pelješca, tako da će se segmenti svakog proizvoda moći kroz cijelu godinu doživjeti, pričati će se priča o posebnostima i bogatstvu Pelješca. U posebnim tematskih mjesecima snažnije će se promovirati određena tema, te će za razliku od dosadašnjeg koncepta npr. priča o pelješkim vinarima, stonskom soli i sl. biti posebno promovirana u ugostiteljskim objektima, vinarijama, biti uključena u turističke pakete agencija, promovirana u ponudi hotela, kampova i ostalih smještajnih objekata.

Turistički proizvodi će se dugoročno razvijati, u tijeku je osmišljavanje manifestacija i itinerera boravka gostiju za eno gastro proizvod. Istovremeno se radi i na razvoju outdoora, prva faza je osmišljavanje staza za planinarenje i brdski biciklizam, radi se digitalni zapis (gps trag) istih, a zatim slijede radovi na označavanju staza, mapiranju i promociji.

Pelješac ima izniman potencijal za razvoj eno gastro ponude, prepoznat je po vinarstvu, tradicionalnim restoranima i konobama. Pelješac je prepun planinarskih i šumskih puteva, vinskih cesta, kroz gotovo cijeli Pelješac prolazi i napoleonov put u dužini od 61 km, što ga čini izvrsnim mjestom za pješačenje, planinarenje i brdski biciklizam.

Zamislite boravak na otvorenom u netaknutoj prirodi, raznolikoj vegetaciji, uz obilazak rustikalnih mjesta gdje možete kušati domaće specijalitete pod pekom i pri tome uživati u jedinstvenom okusu plavca malog.  Zamislite idealno mjesto za bijeg od stresa i užurbane svakodnevice – zamislite Pelješac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA