31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePekarnica obitelji Pecolaj u Župi dobila oznaku "Hrvatska kvaliteta"

Pekarnica obitelji Pecolaj u Župi dobila oznaku “Hrvatska kvaliteta”

Pekarnica Župa za svoj je dugogodišnji trud dobila priznanje u vidu znaka „Hrvatska kvaliteta” za liniju proizvoda „Domaći kruh” kojeg dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Spomenutim znakom označeni su hrvatski proizvodi koji zadovoljavaju najvišu razinu kvalitete, a upravo je ova obiteljska pekarnica iz Župe dubrovačke prva pekarnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji čiji su proizvodi ishodili pravo na korištenje ovog prestižnog znaka.

Linija proizvoda “Domaći kruh” predstavlja potpuno prirodne kruhove bez aditiva pripremljene po autorskom receptu ove pekarnice uz korištenje tradicionalne metode proizvodnje u minimalnom trajanju od 20 sati. Drugačiji način obrade tijesta, njegovo dozrijevanje u trajanju od 20 sati tijekom kojeg prirodni kvasci oplemenjuju tijesto prirodnim aromama i korištenje manje količine soli u proizvodnji samo su neke od posebnosti ove linije proizvoda kojeg Pekarnica Župa nudi u tri različita oblika: kao kruh, baguette i pogaču.

Potpuno prirodan kruh punog okusa i produljene svježine

Sva tri kuha pripremaju se s istim prirodnim sastojcima, ali s različitim načinom obrade tijesta. Tako kruh iz kalupa ima zbijenu, ali mekanu teksturu dok pogača i baguette imaju šupljikavu i prozračnu sredinu te rustikalni izgled kore. Kruhu koji je pripremljen na ovakav specifičan način prirodnim je putem produljen rok trajanja na čak do sedam dana, poboljšana mu je tekstura i prozračnost, smanjena mrvljivost i produljena svježina, a kruh u svom prirodnom procesu starenja ne gubi, već naprotiv, dobiva na aromi.

Znak “Hrvatska kvaliteta” nose proizvodi i usluge koji su proizvedeni ili se pružaju na teritoriju Republike Hrvatske, a koji posjeduju natprosječnu kvalitetu, višu od one koja je propisana normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju proizvoda i propisana zakonodavnim okvirom.

Pekarsko umijeće koje se prenosi s koljena na koljeno

Pekarnica Župa osnovana je 1998. u Župi dubrovačkoj dok obiteljska tradicija proizvodnje kruha seže u sedamdesete godine prošlog stoljeća kada je sadašnji vlasnik Mark Pecolaj s ocem otvorio prvu pekarnicu u Mlinima. Izradi svakog kruha, peciva i bilo kojeg drugog pekarskog proizvoda u ovoj se pekarnici pristupa s puno pažnje uz poznavanje svakog od pomno odabranih sastojaka. Nit vodilja su svježina i kvaliteta uz korištenje tradicionalnih recepata kakve su koristili i naši stari, a svi pekarski proizvodi se ručno izrađuju i peku tijekom cijelog dana kako bi kupcima uvijek mogli ponuditi proizvode najviše moguće kvalitete.

Sredstva za ishođenje prava na korištenje znaka “Hrvatska kvaliteta” za liniju proizvoda “Domaći kruh” u ukupnom iznosu od 16.000,00 kn Pekarnica Župa ishodila je u sklopu EU projekta prijavljenog na poziv “Znakovi kvalitete” financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA