22.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiPARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Sugrađani iz mjesnih odbora Ljubač, Orašac i Gromača predali projektne...

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Sugrađani iz mjesnih odbora Ljubač, Orašac i Gromača predali projektne prijedloge

Drugi tjedan radionica participativnog budžetiranja je završio, a naši sugrađani iz MO LJUBAČ, MO ORAŠAC i MO GROMAČA predali svoje projektne prijedloge koji će biti obrađeni na tehničkoj analizi, obavijestili su iz DURA-e.

Podsjetimo, kako su Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA započeli projekt participativnog budžetiranja u 17 mjesnih odbora i 8 gradskih kotareva. U sljedećih mjesec dana održat će se radionice na kojima će naši sugrađani predati projektne prijedloge koji imaju za cilj poboljšati kvalitetu života zajednice gradskog kotara/mjesnog odbora kojem građani pripadaju.

Na radionicama mogu sudjelovati svi naši zainteresirani punoljetni građani koji imaju prebivališe na području grada Dubrovnika. Svaki je projektni prijedlog potrebno konkretno i opisati.

Na prvoj radionici GK PILE-KONO održanoj 31.5.2023. prisustvovao je i gradonačelnik Mato Franković koji je pozvao sve svoje sugrađane da se priključe radionicama. Ovim projektom Grad će lakše detektirati koji su problemi građana u zajednici i kako ih riješiti.

Marina Lazarević iz Dubrovačke razvojne agencije DURA-e naglasila je važnost ovog projekta koji jača odnos povjerenja između građana i javne uprave. Kako potrošiti dio javnog novca u javnom okruženju ključno je pitanje ovog projekta. 

Ovaj se tjedan nastavilo s provedbom radionica s građanima. Mještani Ljubča na radionici održanoj 5.6.2023. predali su svoje projektne prijedloge, a mještani Gromače i Orašca predali su prijedloge na radionicama održanima 6.6.2023. u njihovim mjesnim odborima.

Da bi prijedlog bio prihvaćen morat će udovoljiti određenim kriterijima, primjerice, projektni prijedlog mora biti u nadležnosti Grada Dubrovnika.

Podsjetimo kako prijedlozi trebaju doprinositi općem dobru i biti u skladu s razvojnom strategijom Grada te ne smiju biti vjerske ili stranačke naravi.

Nakon što se utvrdi koji su projektni prijedlozi prihvatljivi slijedi proces glasovanja.

Sve dodatne informacije kao i raspored termina radionica možete pronaći na web stranici projekta www.zaboljigrad.hr.

“Pozivamo Vas da pratite i naše društvene mreže Facebook, Instagram, Twitter i da se pridružite našoj WhatsApp grupi na broj 099/5270870”, poručili su iz DURA-e.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA