28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOtvaranje "Ljeta u Lazaretima" uz klapu Cambi

Otvaranje “Ljeta u Lazaretima” uz klapu Cambi

Dubrovačka baština ovog petka 14. srpnja 2023. otvara program ‘Ljeto u Lazaretima’ i ove godine uz nastup klape Cambi. Početak koncerta je u 21:30 na platou Lazareta, a ulaz je slobodan.

Uz dobru klapsku pjesmu jedne od ponajboljih hrvatskih klapa Dubrovačka baština otvara još jedno ‘Ljeto u Lazaretima’.

Osim nastupa Klape Cambi, programski dio donosi i ove godine plesnu invaziju ‘LAZARETI DANCE INVASION’ koja počinje 07. kolovoza u suradnji Dubrovačke baštine i Plesnog studija Lazareti. Među ostalim mentorima, posjetit će nas poznata imena poput Gabriele Pilić, Helene Janjušević, Rebecce Krajnović, Petre Ravbar i Tiana Cehica. Program će se cijeli tjedan održavati u lađama Lazareta, dok će završna produkcija biti 13. kolovoza 2023. na platou.

Retrospektiva dizajnera Borisa Ljubičića održat će se od 23. kolovoza do 13. rujna u lađama Lazareta. Ljubičić je višestruko nagrađivan hrvatski dizajner, te je autor izmjenično postavljenih kvadrata ili popularno zvanih ‘kockica’.

Svi posjetitelji Lazareta mogu vidjeti i izložbu o povijesti Lazareta koja pruža uvid u značaj i ulogu ovih prostora za vrijeme Dubrovačke Republike.

‘Renesansni vrt’ udruge ‘Sve ostalo je glazba’ održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga  17. i 24. srpnja. Renesansni vrt je projekt baziran na suvremenoj interpretaciji baštine koji uključuje posjet ljetnikovcu Bunić-Kaboga uz izvedbu tematski koncipiranog glazbenog programa.

Od ostalih zbivanja u Dubrovačkoj baštini tijekom ljetnih mjeseci održavat će se i ljetna škola za studente povijesti, mnoga predavanja od kojih bi izdvojili predavanje dr. sc. Lovra Kunčevića, održavat će se i redovni sastanci čitateljskog kluba.

S ponosom možemo najaviti za kraj rujna u Lazaretima i veliku izložbu jednog od najvećih i najosebujnijih  bosanskih slikara i grafičara koji je veći dio svog života proveo u Zagrebu i Dubrovniku – Mersada Berbera.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA