33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOTVARA SE PLACA U GRUŽU: jesu li banci rezervirani za OPG-ovce ili...

OTVARA SE PLACA U GRUŽU: jesu li banci rezervirani za OPG-ovce ili preprodavače?

Nakon što je objavljeno da će se placa u Gružu otvoriti u ponedjeljak, a na radost mnogih malih proizvođača kao i velikog broj Dubrovčana, odlučiti smo provjeriti u Sanitatu Dubrovnik tko će moći zakupiti banak i po kojim uvjetima.

“Odlukom Grada Dubrovnika, banci na tržnici i ribarnici u Gružu plaćaju se sukladno Cjeniku isporuke komunalne usluge javnih tržnica na malo na području Grada Dubrovnik” odgovorili su iz Sanitata te dodali kako je cjenikom definirana cijena od 30 kuna po prodajnom metru, što bi za banak iznosilo 60 kuna.

Iz Sanitat su pojasnili kako će za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom samo registrirani OPG-ovi moći vršiti prodaju svojih proizvoda na tržnici u Gružu.

“OPG-ovi će morati imati dokaz o pravu na obavljanje prodajne djelatnosti, a i kao i do sada, naziv OPG-a će morati biti naznačen kako je to definirano zakonom i tržnim redom” zaključili su iz Sanitata.

Podsjetimo, kako bi se osigurao rad i pridržavanje sigurnosnih mjera gruška placa će u ovom periodu biti ograđena, a smanjit će se i broj banaka. Tako će na placi biti deset banaka te dodatnih osam na prostoru peskarije, a placa će biti otvorena svakim danom osim nedjelje, od 8 do 13 sati. Propisane su i stroge sigurnosne mjere kojih će se morati pridržavati i kupci i prodavači, a uključuju nošenje zaštitnih maski i rukavica te obveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska na placu, kao i pridržavanje razmaka od dva metra, a isključivo će prodavači imati doticaja s proizvodima.

Od prije je poznato kako će prodaja na placi i peskariji biti omogućena samo uz prethodno najavu i to dan ranije, a ukoliko bude više zainteresiranih komisija će prodavače rasporediti po danima u tjednu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA