14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiOtkazuju se izborni predmeti državne mature

Otkazuju se izborni predmeti državne mature

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je uoči sjednice užeg kabineta Vlade kazala kako se uskoro očekuje objava kalendara pisanja državne mature te potvrdila da će se ove godine neće pisati obvezni predmeti.

Uskoro se očekuje i objava kalendara pisanja ispita na državnoj maturi. Ministrica je potvrdila da će se pisati samo obavezni predmeti. 

“Epidemiološke upute su takve da je jasno da se pišu samo obvezni predmeti, nema mjesta za pisanje izbornih predmeta, NCVVO je predložio novi kalendar pisanja obveznih ispita državne mature, MZO dao suglasnost za kalendar i očekujem da NCVVO objavi kalendar”, rekla je ministrica za Divjka, prenosi N1.

Najpopularniji izborni predmete svake je godine Fizika, pa ju je i za ovogodišnju maturu prijavilo 7 869 kandidata, donosni portal Srednja.hr. Slijedi Biologija koju je u rednovnom roku prijavilo 5 525 kandidata, dok je Politiku i gospodarstvo prijavilo 5 438 pristupnika. Zatim slijedi kemija s 3 934 prijavem, a potom Psihologija koju je odabralo 3 749 maturanata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA