30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOsvajač zlatne nagrade za najnoviju patentiranu inovaciju Gjino Šutić kod gradonačelnika Frankovića

Osvajač zlatne nagrade za najnoviju patentiranu inovaciju Gjino Šutić kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas inovatora i znanstvenika Gjina Šutića, osvajača zlatne nagrade za najnoviju patentiranu inovaciju na INOVA 2023 međunarodnom sajmu inovacija. 

Dubrovački gradonačelnik uputio je čestitke mladom postmodernom intermedijskom umjetniku Šutiću na ovom iznimnom postignuću, koji kako je istaknuo gradonačelnik, dokazuje kako se kroz djelovanje u  području razvoja znanstvene kreativnosti može pridonijeti zajednici u mnogim aspektima, pogotovo najvažnijima za čovjekovo zdravlje. 

Predsjednik Udruge inovatora Dubrovačko-neretvanske županije Šutić zahvalio se na prijemu predstavnicima Grada, te je u kratkim crtama predstavio patentiranu inovaciju – industrijski stroj za sterilizaciju vune baziran na održivom zelenom kemijsko-fizikalnom procesu sterilizacije sirove vune. Također, osvrnuo se na samostalni rad, važnost ulaganja u stvaranje suvremenog održivog društva,   protekle rezultate i planirane aktivnosti za budućnost. Ujedno, naglasio je i važnost europskih fondova koji osiguravaju sjajnu perspektivu u pogledu stručne podrške mladima, istraživanja, međunarodnih kooperacija, suradnji i oblikovanja novih projekata u različitim industrijama. 

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković uručio je prigodni poklon inovatoru Gjinu Šutiću i poželio mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri, znanstvenom radu, naglasivši kako ovakva postignuća pokazuju veliki potencijal mladih sugrađana. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA