21.8 C
Dubrovnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOsnovnoškolci učili o pomorstvu dubrovačkog kraja

Osnovnoškolci učili o pomorstvu dubrovačkog kraja

U sklopu projekta Kultura u điru, Dubrovački muzeji i Dubrovački simfonijski orkestar u četvrtak 24. rujna u Pomorskom muzeju pripremili su zanimljiv edukativni program za djecu viših razreda osnovne škole.

Program je započeo edukativnim koncertom puhačkog kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu Slavka Jurić, flauta; Martina Hrćan, oboa; Stijepo Medo, klarinet i Tomislav Franić, fagot. Djeca su se upoznala s puhačkim instrumentima, a izveden je i prigodni koncert koji je uključio djela Bruna Bjelinskog – Scherzi di notte te Mozartov Divertimento br. 2., i malo glazbeno iznenađenje, Gusar s Porporele – Đela Jusića.

Nakon koncerta održana je edukativna radionica „Brodolomi u Pomorskom muzeju“. Radionica je počela kratkim uvodom u povijest pomorstva na dubrovačkom području od Rimskog razdoblja do Novog vijeka te u razvoj brodova i navigacijskih instrumenata. Djeca su učila i o važnosti trgovine i pomorstva za gospodarstvo Dubrovačke Republike. U nastavku radionice sudionici su samostalno uz pomoć legendi savladali prepoznavanje različitih predmeta pronađenih na pet podvodnih nalazišta (brodolomi kod rta Glavat, rta Pusti, rta Stoba na otoku Mljetu, Sv. Jerolim u uvali Suđurađ na Šipanu i Drevine u Koločepskom kanalu) koji su izloženi u stalnom postavu Pomorskog muzeja. Autori radionice su viša muzejska pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija. Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA